Afla Detoate

Uită de aceste 10 stereotipuri despre modul sănătos de viață. Îți fac mai mult rău decât bine

Modul sănătos de viață este acum la modă și trebuie să recunoaștem că este o tendință minunată. Alimentația echilibrată, activitatea fizică și somnul odihnitor ne ajută să fim mai sănătoși și mai fericiți. Doar că nu tot despre ce se spune că este sănătos, este într-adevăr așa. Iată câteva stereotipuri, care o să te facă să-ți revezi obiceiurile.

1. Cu cât e mai roșie carnea de somon cu atât e mai benefică

Există specii sălbatice de somon, care într-adevăr au o culoare mai intensă de roșu, însă mai scumpă și mai grasă ( adică mai bogată în omega-3) este carnea de somon, care are o culoare mai palidă. Încă un argument în favoarea faptului de a alege un somon mai deschis la culoare este siguranța că în acest pește n-au fost injectați coloranți.

2. Mobilierul ergonomic este mai bun decât cel obișnuit

Mobila ergonomică este promovată ca un remediu contra durerilor de spate, doar că acesta nu este decât un truc de marketing. S-a demonstrat că un scaun, care nu a este ales și reglat corect, indiferent cât ar fi de scump și modern este în stare să înrăutățească problema de spate și mai mult.

3. Organismul are nevoie în mod regulat de detoxifiere

Studiile nu au confirmat eficacitatea detoxifierilor tradiționale, precum: clismele frecvente, dietele, înfometarea sau consumul exclusiv de sucuri. În schimb, sunt cunoscute diverse consecințe negative ale acestora: probleme cu microflora, balonările, greața, intoxicările și chiar insuficiența hepatică sau renală. Consumul zilnic de legume și fructe bogate în fibre e mult mai benefic și sigur.

CITESTE SI  Iată cum puteți scăpa ușor de constipație cu această băutură naturală și eficientă

4. Mâncarea preparată în cuptorul cu microunde sau în aparatele multifuncționale este nocivă

S-a demonstrat că produsele preparate în cuptorul cu microunde sau în aparatul multifuncțional pierd mult mai puține vitamine și substanțe nutritive. Ba mai mult, mâncarea făcută în ele este mult mai dietetică, întrucât nu necesită foarte mult ulei. 5. Fructele și legumele trebuiesc curățate

Dietologii sunt de părere că anume în coajă se găsesc cele mai multe fribre, potasiu, magneziu, vitamine. Cert este că toate fructele și legumele trebuie să fie spălate foarte bine.

6. Trebuie să te trezești devreme și în week-end

Studiile efectuate în laboratorul de somn al Universității din Chicago au dovedit că somnul îndelungat în week-end nivelează sensibilitatea crescândă la insulină și riscul apariției diabetului, cauzate de insuficiența de somn.

La aceeași concluzie au ajuns și cercetătorii din Suedia, care au conchis că o compensație de somn cu o durată de 9 ore în week-end scade cu 15% riscul mortalității precoce.

CITESTE SI  Eram prin clasa a cincea cand mama m-a obligat sa merg la ziua unei colege. Era o fata noua si nu voiam sa merg. Nu o cunosteam. Am ajuns acolo. Pe masa era un tort enorm si 30 de pahare. Casa era goala. La 11 ani cat aveam eu, am simtit totul

7. E mai sigur să bei apă din sticle

Potrivit informațiilor furnizate de savanții canadieni, toate sticlele din plastic sunt predispuse să adune colonii de bacterii. Din această cauză, după ce ai băut o gură de apă dintr-o sticluță aceasta se strică foarte repede.

8. Înainte de antrenament e bine să-ți întinzi mușchii

Întinderile statice nu doar că nu încălzesc organismul, dar pot deveni și o cauză a traumelor, spun savanții din Canada și SUA. Stretching-ul, deși va face mușchii mai flexibili, o să-i facă și mai slabi, reducându-le rezistența și performanța. Antrenorii recomandă înainte de antrenament o gimnastică pentru articulații sau niște întinderi dinamice.

9. Gândirea pozitivă este cheia sănătății spirituale Psihologii sunt de părere că acest îndemn popular în cadrul treningurilor despre gândirea pozitivă este periculos. Această concepție ne limitează percepția realității și ne face să ignorăm consecințele negative și riscurile care pot apărea, fapt care duce la nevroze, anxietate și depresie.

10. Este benefic să bei mult suc

Mai multe studii au arătat că sucurile consumate în cantități mari sunt foarte dăunătoare și au un efect similar cu cel al întrebuințării de băuturi carbogazoase dulci. Cantitatea mare de zahăr, pe care o conține sucul, majorează riscul de obezitate, diabet și maladii cardiovasculare.