Afla Detoate

Tudor Chirila a rabufnit: "Furam si dupa aia facem inchisoare acasa. De ce? Pentru ca putem. In vremea asta copiii mor"

Tudor Chirila isi manifesta revolta fata de amendamentele depuse de PSD la Codul penal prin care se urmareste ca demnitarii condamnati pentru coruptie sa isi poata executa pedepsele acasa sau sa mearga la inchisoare doar in week-end.

„Furam si dupa aia facem inchisoare acasa. De ce? Pentru ca putem. In vremea asta copiii mor pentru ca nu sunt suficiente doze de imunoglobulina, centura Bucurestiului e sufocata de trafic, Bucurestiul la fel, oamenii sunt hartuiti de masuri fiscale aberante, inflatia bate la usa. Dar noi vrem sa furam linistiti. E singurul lucru pe care il vrem. Si nu ne ascundem, va spunem asta in fata, fraierilor”, a scris Chirila pe Facebook.

O serie de amendamente depuse de deputatii PSD la mai multe proiecte legislative aflate in dezbatere parlamentara le-ar permite si persoanelor condamnate pentru coruptie, cu pedepse pana la 5 ani de inchisoare, sa execute pedepsele la domiciliu, in zilele de sambata si duminica intr-un centru special infiintat sau in regim mixt, cu echivalent in zile de munca in folosul comunitatii, informeaza HotNews.ro.

CITESTE SI  Un geniu chinuit: 7 adevăruri tragice despre nebunia lui Nikola Tesla

Amendamentele sunt semnate „grup PSD” si au fost depuse in conditiile in care Comisia Juridica a Camerei Deputatilor discuta mai multe proiecte de lege privind executarea pedepselor privative de libertate.

Unul dintre aceste proiecte a fost depus de PNL anul trecut si prevedea metode alternative de executare a pedepselor pentru cei care au primit condamnari mai mici de 4 ani de inchisoare. Daca aceste amendamente sunt aprobate, durata maxima a pedepsei ar creste la 5 ani de inchisoare.

Autorii acestor amendamente au scos din proiectul de lege anumite exceptii specificate in proiectul initial.

Astfel, proiectul amendat prevede doar ca masurile alternative de executare a pedepsei nu se aplica pentru condamnarile privative de libertate aplicate pentru „savarsirea de catre condamnat a unei infractiuni cu violenta sau profitand de starea de neputinta fizica sau psihica a victimei”. Din proiectul initial se elimina continuarea: „infractiuni de serviciu, infractiuni de coruptie sau cele conexe infractiunilor de coruptie cat si persoanelor aflate in stare de recidiva”.

CITESTE SI  Secretul unui păr strălucitor ca al Corinei Caragea este la îndemâna oricui. Dacă vrei, singurul luvru pe care trebuie să-l faci este…

Camera Deputatilor este forul decizional in acest caz.

Sursa

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });