Afla Detoate

Te intrebi de ce oamenii buni sufera cel mai mult in viata? Un raspuns care te va pune pe ganduri

“Cand cauti binele in altii, descoperi ce e mai bun in tine.” – Martin Walsh

Viata ne supune testelor in fiecare zi, pe fiecare in mod diferit. Zi de zi, fiecare dintre noi trebuie sa faca fata cat de bine poate vietii, cu toate lectiile ei.

Nu noi ne alegem locul in care ne nastem, genetica sau nivelul financiar al familiei noastre. Nu avem cum sa influentam aceste lucruri. Ceea ce putem face, insa, este sa alegem daca vrem sa trecem prin viata ca o victima sau ca un supravietuitor. Cei care aleg sa lupte, supravietuitorii, acestia sunt cei mai puternici.

“Un pom este cunoscut prin fructele sale; un om, prin faptele sale. O faptă bună nu este niciodată pierdută; cine seamănă bunăvoinţa, culege prietenie, iar cine plantează bunătate, adună dragoste.” – Sfântul Vasile

Psihiatrul Elisabeth Kubler-Ross, de asemenea si scriitoare, spune intr-un mod foarte frumos:

„Cei mai frumosi oameni sunt acei oameni care au cunoscut infrangerea, suferinta, greutatile, cei care au pierdut, dar care au resusit sa se refaca.

Aceste persoane au invatat ce este aceea apreciere, sensibilitate, inteleg viata in toate profunzimile ei, trateaza pe cei din jurul lor cu compasiune, gentilete, grija si iubire. Oamenii nu se nasc frumosi pur si simplu, oamenii devin frumosi.”

Altel spus, oamenii draguti si buni nu s-au nascut asa, s-au format in acest fel. EI aduc lumina pentru ca au trecut prin locuri intunecate. O mare parte dintre acesti oameni draguti au trecut prin situatii marcante, au avut ghinion, au depasit circumstante si persoane toxice si distructive.

CITESTE SI  Adeseori ne pierdem prin târgul vieții căutând preț la lucruri ce nu au preț! Dacă oamenii şi-ar umple sufletele cu iubire nu ar mai avea vreme să se plângă pentru nimicurile vieţii.

Tocmai fiindca au trecut prin momente dificile, s-au imbarbatat, s-au impins de la spate si au reusit sa faca din imposibil, posibil.

Oamenii buni iubesc cel mai pur si profund tocmai pentru ca au fost raniti foarte tare. Este foarte posibil ca o persoana care a fost ranita in trecut de un partener, sa devina foarte iubitoare si intelegatoare cu viitorul partener.

De ce? Tocmai fiindca oamenii care au avut inimile sfasiate stiu ce inseamna durerea si nu vor sa ii faca pe altii sa sufere asa cum au patit ei.

Oamenii buni au invatat pe propria piele ca greutatile vietii sunt posibilitati de crestere daca nu le lasi sa te doboare. Este foarte probabil ca mare parte din oamenii buni sa fi fost pesimisti, insa, cu timpul au invatat ca pesimismul nu aduce nimic bun si au inceput sa aiba incredere in ei si in viata lor, au inceput sa fie pozitivi.

Oamenii care nu se dau batuti in fata vietii sunt oamenii puternici. Foarte multi psihologi au invatat inca de mici sa relationeze cu persoanele care sufera. Poate ca au avut un membru al familiei care era alcoolic si au trebuie sa invete sa comunice cu acesta.

Oamenii buni nu vor sa-i vada pe altii ca sufera asa cum au suferit si ei. Poate ca unii dintre ei sufera de un handicap si sunt invizibili in fata celor din jurul lor.

CITESTE SI  Vine un timp cand simti nevoia sa fii altfel decat esti...

Numai ei stiu cat de mult ii afecteaza indiferenta si ignoranta celorlalti si in niciun caz nu doresc acelasi lucru altor persoane.

Bunatatea si blandetea se nasc in sufletul celor care au intalnit cruzimea. In loc sa ii raneasca pe ceilalti, oamenii buni aleg sa ii aprecieze, sa ii complimenteze, sa ii incurajeze. Vor ca ceilalti sa invete sa fie puternici si increzatori in propriile puteri.

Oamenii buni aleg sa fie supravietuitori pentru ei, dar si pentru cei din jurul lor. Acesti oameni sunt de acum pregatiti sa faca fata oricarei situatii, indiferent cat de dificila ar fi. Stiu ca asa cum au reusit sa depaseasca situatia in trecut, o vor face si pe viitor. Cicatricile sentimentale sunt dovezi ale puterii lor.

Oamenii care au suferit nu isi vor continua viata concentrandu-se numai pe ei, ci vor face tot ce le va sta in putina pentru a-si ajuta prietenii si pentru a fi alaturi de ei.

“Tratează-i pe toţi cu politeţe, până şi pe cei care sunt grosolani cu tine – nu pentru că ei ar fi drăguţi, ci întrucât tu eşti astfel.” – Anonim

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!