Afla Detoate

Ştiai că există 12 tipuri de păr? Află ce tip de păr ai și cum trebuie să-l îngrijești

Identificarea corectă a tipului de păr îţi spune ce trebuie să faci pentru a-l îngriji corespunzător. Există 12 tipuri de păr, iar specialiștii susțin că îngrijirea corectă trebuie să țină cont de textura și grosimea acestuia.

Experții spun că ar trebui să avem o rutină care să fie adaptată grosimii, curburii și texturii părului, pentru a păstra cele mai bune rezultate. Nu este vorba doar de produse, ci de felul în care vă spălați, uscați părul.

David Felstead, director al unei clinici de dermatologie spune: „Sunt patru clasificări de bază ale părului: Tipul 1 este drept, Tipul 2 este ondulat, Tipul 3 este creț și Tipul 4 spiralat”.

PĂR DREPT

Parul drept este, în general, gros, rezistent la deteriorare și strălucitor. Subgrupurile sunt:

R: Foarte drept.

B: Grosime medie

C: Gros

Tăiați un fir de păr după ce a fost lăsat să se usuce natural. Apoi, așezați firul pe o bucată de hârtie albă – sau o suprafață întunecată dacă aveți păr foarte deschis – astfel încât acesta să apară clar.

CITESTE SI  Cum să devii miliardar în șapte pași simpli

Comparați forma și grosimea cu desenele noastre pentru fiecare tip de păr pentru a vedea locul în care vă potriviți, apoi citiți sfaturi despre modul de tăiere, spălare și stil.

CUM SĂ ÎL TUNDEȚI: Tipul de păr A poate părea plat, așa că este nevoie de tuns în straturi. Prea multe, și ar putea părea uluitoare. Dacă este purtat scurt, tăiați la fiecare cinci săptămâni.

Tipurile B și C pot aștepta șase până la opt săptămâni.

PĂR ONDULAT

Este predispus la uscare, deoarece uleiurile scalpului natural nu pot ajunge până la capătul părului la fel de ușor ca părul drept. De asemenea, este mai susceptibil la căldură, umiditate. Cele trei subgrupuri sunt:

R: Bucle mari

B: Bucle naturale

C: bucle de „tirbușon”

CITESTE SI  Ani de zile s-au chinuit să aibă copii, fără succes. Într-o zi, medicii le-au dat o veste care i-a dat peste cap. Câți copii urmau să aibă

CUM SĂ ÎL TUNZI:

Cu cât părul este mai scurt, cu atât mai mult buclele vor fi mai evidențiate, pentru că nu mai are greutate.

Cu un stil mai lung, asigurați-vă că are o mulțime de straturi, creând un efect cascadă pentru a menține volumul sub control.

PĂR CREȚ

Acest tip de păr are volum, textură și bucle, dar și susceptibilitatea la deteriorare, mai ales când este lung. Subgrupurile sunt:

R: Firul este în formă de S când este întins.

B: Firul este în formă de Z.

C: Nedefinit.

CUM SĂ ÎL TUNZI: Expertul de păr de la Paris, Randolph Gray, spune: „Dacă părul a fost îndreptat chimic, atunci poate fi tăiat în același mod ca și părul european. Atenție la modul în care îl uscați!”

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });