Afla Detoate

Și-a vândut apartamentul, a plecat din București și s-a mutat într-o dubă la Fetești. Omul care a renunțat la civilizație și trăiește în "garsoniera" pe roți! Motivul uimitor pentru care a decis asta

Robinson Crusoe de Feteşti! Un bărbat de 57 de ani a decis să renunţe la civilizaţie, aşa că a vândut un apartament cu trei camere din Bucureşti, primit moştenire de la părinţi, apoi şi-a cumpărat o dubă. De atunci, maşina i-a devenit casă.

După ce şi-a înghesuit lucrurile în “garsoniera” cu patru roţi, Constantin Abas a început să călătorească prin ţară, în căutarea unui loc pe placul său, iar duba i-a fost şi dormitor, şi bucătărie, şi sufragerie.

În urmă cu trei ani, bărbatul a găsit “curtea” prefectă, aşa că şi-a parcat duba, definitiv, în Feteşti (Ialomiţa), sub un pod rutier, lângă calea ferată. „Aşa am zis eu că e mai bine să trăiesc. Bucureştiul nu-mi mai plăcea fiindcă simţeam că mă sufocă. Aşa că am vândut apartamentul şi mi-am luat această maşină”, se mândreşte el.

CITESTE SI  În cât timp rezolvi problema aceasta? Dacă ai soluționat-o în mai puțin de 1 minut, nivelul IQ-ului tău este ridicat

Duba a fost adaptată să corespundă tuturor nevoilor. Astfel, bărbatul a improvizat un pat, dulapuri pentru haine şi o masă, ba chiar a montat şi un aragaz de voiaj, cu butelie, pentru a găti. „După cum vedeţi, strâng apa de ploaie în nailoanele cu care am acoperit maşina. Apoi o pun în sticle şi mă spăl cu ea. Apă de băut cumpăr de la magazin, când mă duc la Feteşti”, explică Abas. Mai complicată e perioada iernii. „E frig şi tabla se răceşte. Dar mă învelesc cu mai multe pături, mai pun haine pe mine şi duc gerul fără probleme”, povesteşte el.

Ca să-şi omoare timpul, bucureşteanul care trăieşte într-o dubă citeşte sau realizează portrete de vedete. Dintr-un dosar ascuns sub pat, bărbatul ne arată creaţiile sale. Realizat în creion, Adrian Minune zâmbeşte larg de pe o coală de hârtie. Şi Cătălin Măruţă a fost imortalizat de Abas, într-un desen în culori. „Eu am fost de mic copil atras de artă, chiar dacă părinţii mei nu m-au lăsat să devin artist plastic. Acum am timp suficient pentru a face artă. Când las jos foile pe care desenez, mă apuc să citesc. Îmi place mul lectura”, încheie omul de sub pod.

CITESTE SI  Albușurile de ou sunt la fel de eficiente ca și botoxul – Se vor estompa chiar și ridurile profunde.