Afla Detoate

Semnele care iti arata ca ai o personalitate puternica

Ai intalnit vreodata o persoana foarte puternica, independenta, cu un caracter puternic? Ti s-a parut ca poate fi dificil sa ii intri in voie, ba chiar ti s-a facut frica de ea si nici macar n-ai incercat sa intri in vorba?

Deseori acesti oameni pot fi perceputi drept agresivi, nepoliticosi, dominatori. Ti se poate parea ca incearca sa te faca sa te simti insignificant. Adevarul este, insa, foarte departe de aceste descrieri.

Un om cu un caracter puternic nu este dominator, agresiv, arogant si nepoliticos. Dimpotriva, este un om empatic, sensibil la nevoile celorlalti, care nu incearca vreodata sa castige ceva. Nu vor sa fie mai buni decat ceilalti, ci doar nu se lasa pacaliti sau folositi.

Un om puternic poate fi considerat intimidant, insa doar pentru ca nu simte nevoia sa fie validat de semenii sai.

Tu ai o personalitate puternica? Raspunde sincer la aceste intrebari si vei sti.

Esti precaut si chiar pretentios cand alegi oamenii care iti intra in viata – O persoana cu o personalitate puternica nu se bazeaza pe altii pentru a-i defini abilitatile. Ei sunt atat de bine conectati cu sinele incat se ghideaza numai dupa vocea interioara. Stiu exact ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta.

CITESTE SI  Scrisoarea unei mame pentru fiica ei de 15 ai: Peste 3 ani te alung de acasa

Nu suporti discutiile triviale – Oamenii cu o personalitate puternica nu se dau in vant dupa discutii banale precum starea vremii sau barfele de la televizor sau din cartier. Ei au nevoie de discutii profunde si nu pierd vremea cu fleacuri.

Te enerveaza prostia, ignoranta si lipsa de sensibilitate – Personalitatile puternice se formeaza in urma studiului si a acumularii de informatii. Un om cu o personalitate puternica isi pune creierul la treaba, nu face judecati de valoare si vrea sa vada lucrurile in profunzime.

Un om cu personalitate puternica nu incearca sa profite de nestiinta altora, ci ii incurajeaza sa gandesca pentru ei si sa fie atenti la ce spun inainte de a rosti cuvintele.

Nu tolerezi scuzele – Personalitatile puternice nu gasesc scuze. Ele actioneaza si nu le plac oamenii care pierd timpul plangandu-se in loc sa faca ceva pentru a schimba situatia in care se afla. Oamenii cu personalitate puternica se concentreaza pe solutii si se slefuiesc pentru a deveni o persoana mai buna decat au fost ieri.

Stii sa asculti – Unii oameni asculta doar pentru a putea da un raspuns. Oamenii cu personalitate puternica asculta cu inima si cu mintea deschise. Ei nu vin cu solutii, ci doar ii incurajeaza pe ceilalti sa si le gasesca singuri.

CITESTE SI  Ai grija pe langa cine iti pierzi timpul, s-ar putea sa regreti...

Nu cersesti atentie – Un om cu o personalitate puternica nu are nevoie de atentia celor din jur. Ii poate impresiona pe ceilalti prin felul de a fi, insa nu simt nevoia sa fie laudati. Este suficient sa li se aprecieze sincer valoarea intelectuala sau emotionala.

Nu ai frici irationale – Oamenii puternici nu lasa fricile sa-i controleze, ci detin controlul propriei vieti. Chiar daca pot avea diverse temeri, ei cauta sa le rezolve, nu le dau voie sa ii domine.

Transformi obstacolele in oportunitati – Orice obstacol este privit ca o modalitate de a se dezvolta. Oamenii puternici stiu ca nu sunt perfecti, insa dau tot ce e mai bun din ei pentru a invata, pentru a creste din punct de vedere intelectual, spiritual. Scopul lor este sa devina o versiune mai buna a lor.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!