Afla Detoate

Secretele unei femei intelepte – cum sa ai o viata libera

Exista legi nescrise care te pot ajuta sa depasesti orice tentativa de manipulare si sa-ti realizezi visurile.

1. iti trebuie – fa sigur.

De fiecare data cand in discutie apare expresia „trebuie” – merita sa te intrebi: „Oare cui ii trebuie cu adevarat?” Manipulatorii prefera sa taca despre faptul ca in ei au nevoie de lucrul dorit.

2. Nu promite. Daca ai promis – realizeaza.

Manipulatorul te va forţa sa faci promisiuni negandite, iar apoi te va invinui ca nu te tii de ele. Pur si simplu nu promite ceea ce nu poti sa faci.

3. Nu cere – nu te implica.

Adesea se intampla ca fiind ghidati de bunele intentii, facem mai rau. Pur si simplu, nu ni s-a cerut ajutorul. Daca ti se pare evident ca persoana are nevoie de ajutor, incearca sa afli daca este gata sa-l primeasca de la tine.

4. Nu refuza o rugaminte.

Orice rugaminte presupune si o multumire. Manipulatorii au tendinta sa faca promisiuni goale sau uita ca ai facut ceva pentru ei. Ajuta, dar nu uita sa ceri si tu ceva.

CITESTE SI  Limbajul iubirii : "Iubirea nu trebuie sa fie perfecta, ea trebuie sa fie adevarata"

5. Traieste cu prezentul.

Aceasta regula va distruge intentia manipulatorului sa te acuze de trecutul tau, sa te compare cu ceea ce ai fost atunci. De exemplu, manipularea “inainte, nu erai asa”, poate fi distrusa cu usurinta spunandu-i: “inainte, a fost inainte”. Promisiunile despre un viitor dulce, inceteaza imediat dupa intrebarea: “Asta va fi in viitor, dar acum ce propui?”

6. Nu te atasa.

Cat de des ne atasam de o persoana, un lucru sau o ocupatie? Cat de puternic poate fi atasamentul, fara a ne pune in pericol echilibrul mental? Important e sa stii: cu ajutorul acestei legaturi emotionale este usor sa fii santajata.

7. Nu-ti pune scopuri.

Probabil suna straniu, intrucat toata lumea trebuie sa aiba cel putin un scop. Daca ţi-ai stabilit scopul incorect, dupa realizarea lui te vei simti goala pe interior. Te vei intreba „Ce urmeaza?”

8. Nu deranja.

Cea mai geniala dintre toate legile. O poti folosi de fiecare data cand simti ca cineva incearca sa se foloseasca de tine. Important e sa-i spui aceasta expresie inainte de a incepe sa te simti iritata.

CITESTE SI  O simpla imbratisare poate face din aceasta lume un loc mai bun - beneficiile imbratisarii pentru organism

9. Natura nu are timp urat.

Legea cu cel mai mare potential filosofic. Ea ne invata sa folosim fiecare ocazie, inclusiv şi greselile noastre.

10. Nu critica, nu condamna.

Uneori iti este greu sa te abtii sa critici pe cineva. Dar nimeni nu are nevoie de o critica distructiva, mai ales atunci cand nu cunosti persoana.

11. Nu transmite informatia fara sa o experimentezi.

Daca nu ai verificat acea informatie, nu o transmite mai departe. Altfel doar vei deveni o barfitoare. Cuvintele tale nu vor mai avea credibilitate. Iar dusmanii tai vor fi fericiti sa se foloseasca de acest lucru.

12. Mereu si oriunde cere permisiunea.

Este o lege din domeniul etichetei. Utilizarea ei te va salva de la eforturi in plus, si-ti va crea imaginea unei persoane politicoase. Doar ca intreaba cu incredere, in caz contrar vei parea o persoana ciudata ce se indoieste mereu.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!