Afla Detoate

Se spune ca la fiecare dintre noi o dată în viață vine Dumnezeu

Există o legendă potrivit căreia la fiecare dintre noi o dată în viața vine Dumnezeu.

Mai mult decât atât, acesta poate apărea în orice formă: un pisoi flămând sau un cerșetor din stradă, respectiv și destinul nostru va fi în funcție de modul în care ne comportăm la o astfel de întâlnire.

Există și o istorie în acest sens:

Odată a existat pe lume un om. Și a avut trei vise: să aibă un loc de muncă bun și bine plătit, să se căsătorească cu o fată frumoasă și să devină cunoscut în întreaga lume.

De-a lungul vieții, multe lucruri s-au întâmplat cu el, dar iată una din istorii:

Iarna într-o dimineață rece eroul nostru se grăbea foarte tare la un interviu de angajare într-o companie. Pînă la întâlnire au ramas doar 5 minute dar el mai avea mult de mers. Dintr-o dată, chiar în fața lui a alunecat și a căzut om în vârstă.

CITESTE SI  Schimbare radicala in invatamantul din Romania! Toti elevii vor fi afectati. Propunerea adoptata in urma cu putin timp de senatori

Eroul nostru se uită la om, a decis că el era beat și în grabă a mers mai departe. Din fericire, el a reușit la interviu de angajare la timp, însă din păcate, nu a primit jobul mult dorit.

În final eroul nostru a trăit o viață nefericită și a murit.

Plecat la cer, el s-a întâlnit cu îngerul său păzitor.

– Știi, am trăit o viață foarte nefericită și fără valoare. Am avut trei vise, dar nici unul dintre ei s-a îndeplinit. Ce păcat – Hmm … Prietenul meu, eu am făcut totul pentru a face ca visele tale să devina realitate, dar pentru aceasta a trebuit măcar odata să îți deschizi sufletul și să ajuți oamenii la nevoie.

CITESTE SI  S-a demonstrat că bunica pe linia maternă este cel mai important om din viața copilului. Iată explicația.

– Ce ai in vedere?

– Îți amintești omul care a căzut pe drum într-o iarnă rece? O să-ți arăt imaginea … omul respectiv a fost CEO al companiei la care așa te grăbeai să ajungi . Dacă l-ai fi ajutat te aștepta o carieră de succes. Tot ce se cerea de la tine era să îi acorzi o mana de ajutor.

Morala: Fii atent la lumea care te inconjoară pentru că ea îți oferă o mulțime de oportunități. Nu trebuie doar să cerem ajutor de la alții dar și singuri să fim în stare să acordăm ajutor celor care au nevoie.