Afla Detoate

S-a demonstrat ştiinţific câte ceşti de cafea sunt indicate zilnic

Dacă vă place cafeaua vestea bună este că trei ceşti pe zi nu afectează inima, ba chiar protejează de palpitaţii şi atac de cord.

Studiul a fost realizat la Colegiul American de Cardiologie pe mai bine de 340.000 de oameni. Rezultatele arată că produsele care au în componenţă cafeină, cum ar fi ceaiul sau cafeaua, ar putea reduce riscul de aritmii.

Participanţii care au consumat trei ceşti de cafea pe zi au avut o scădere de 13 procente a riscului de fibrilaţii atriale, ceea ce înseamnă că au evitat un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Dozele de cafeină de până la 500 de miligrame zilnic, adică aproximativ şase ceşti de cafea, nu au niciun impact negativ asupra funcţionării inimii, spun autorii. Totuşi, astfel de băuturi energizante ar trebui evitate de pacienţii care se ştiu cu afecţiuni cardiace.

CITESTE SI  Cum salvăm pomii afectați de înghețurile târzii – tăieri și lucrări utile

Pe de altă parte, la începutul anului, un judecător din California a decis că pachetele de cafea să fie comercializate doar însoţite de un avertisment privind cancerul, la fel ca ţigările. Totul a pornit de la faptul că în timpul procesului de prăjire apare un compus considerat cancerigen.

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });