Afla Detoate

Românul Avram Iancu a câștigat locul III la cel mai dur maraton din lume

Ultramaratonul „6633 Arctic Ultra” este cel mai greu maraton din lume. Are o lungime de 566 de kilomentri pe un teren înghețat la Cercul Polar, înfruntând temperaturi care coboară până la 62 grade Celsius.

Biblotecarul Avram Iancu din Hunedoara, cunoscut după ce a traversat înot Canalul Mânecii și a parcurs traseul Dunării de la izvoare și până la vărsare, a participat la cel mai greu maraton din lume ediția 2019 și a ieșit câștigător pe locul III. Locul I la ultramaratonul „6633 „Arctic Ultra” a fost câștigat de australianul Paul Watkins.

„Mi-am dus drumul până la capăt. Până la capătul lumii. Şi deşi am reuşit, nu am niciun merit, e doar îngăduinţă divină. Iar locul 3 obţinut la una dintre cele mai grele curse din lume e doar o răsplată nesperată pentru tot ceea ce am îndurat aici. Dumnezeu să binecuvânteze România”, este mesajul postat de Avram Iancu, sâmbată, pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI  Sunt Mamă de Baiat: 10 lucruri pe care aș vrea ca fiul meu să le învețe de la mine

Avram Iancu a luat startul în 6633 Arctic Ultra 2019 de la Eagle Plains, pe 7 martie, la ora locală 10.30.El a participat pentru a doua oară la ultramaratonul de la Polul Nord. A parcurs cursa de 611 kilometri printre ghețari, în condiții extreme, până în 16 martie și a reușit să-și îndeplinească un vis câștigând locul III la cel mai dur maraton din lume.A trecut peste orice obstacol, cum ar fi gerul cumplit, hrana puțină sau lipsa somnul, pentru a reuși să obțină această performanță. Pe parcursul celor 611 km, 9 dintre cei 15 concurenți au abandonat cursa. Avram Iancu este al patrulea român din istorie care reușește să încheie acest concurs desfășurat în condiții extreme. Tibi Ușeriu a câștigat de trei ori Arctic Ultra 6633, iar Andrei Roșu și Vlad Tanase au terminat pe locul al treilea ediția din 2016.20 de participanți din 11 țări s-au înscris anul acesta la ‘6633 Arctic Ultra’. România a fost reprezentată, pe lângă Avram Iancu, de Florentina Iofcea și Vlad Crișan Pop.