Afla Detoate

Pop-cornul: benefic sau dăunător? Iată de ce trebuie să știi asta

Majoritatea dintre noi asociază floricelele de porumb cu ceva gras, caloric și dăunător, la fel ca și cartofii prăjiți. Dar de fapt, grăunții de porumb sunt foarte benefici pentru organism. Iată de ce:

Pop-cornul este bogat în antioxidanți. Porumbul este bogat în polifenoli. Aceste legături chimice naturale protejează celulele de radicalii liberi și previn apariția cancerului.

Conține multe fibre. Ele reduc nivelul de colesterol și zahăr în sânge, îl curăță de toxine, cancerigeni și reduc probabilitatea de apariție a bolilor cardiovasculare.

Din cauza insuficienței de fibre în organism, pot apărea ateroscleroza, diabetul, hipertonia și chiar cancerul de colon.

El este recomandat în cazul diabetului. Floricelele de porumb au un indice glicemic foarte redus și, cum am menționat și mai sus, ele reduc nivelul de zahăr în sânge, restabilind producția de insulină.

CITESTE SI  Rețeta celui mai puternic leac împotriva tuturor bolilor este scrisă în Biblie. Uite cât de ușor de prepară:

Pop-cornul este foarte sățios. Pop-cornul natural are în jur de 380 de calorii. Însă el ocupă foarte mult spațiu în stomac, de aceea ne menține sătui foarte mult timp. Se spune că acesta este recomandat și la slăbit.

Reiese că pop-cornul este benefic?

Floricelele de porumb sunt aprobate de Asociația Americană a Nutriționiștilor. Doar că această aprobare se referă doar la pop-cornul natural. Floricelele de porumb, care se vând la cinema sunt departe de perfecțiune. De obicei, acestea conțin foarte mult zahăr. Din această cauză ne apare setea și la asta mai adăugăm o băutură carbogazoasă și mai dulce. Combinația este extrem de dăunătoare.

CITESTE SI  Ceaiuri pentru infecția cu Helicobacter Pylori (bacteria din stomac)

De precizat, că pediatrii americani nu recomandă pop-cornul copiilor mai mici de 4 ani. Datele arată că floricelele de porumb sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale mortalității prin sufocare a copiilor.

Atunci, ce facem?

Cea mai bună soluție este să pregătim pop-cornul acasă. Grăunții de porumb se vând în magazine, așa că îi poți prăji cu puțin ulei în tigaie sau îi poți prepara în cuptorul cu microunde.