Afla Detoate

Pomul care face rosii creste si in Romania. Produce zeci de mii de rosii si poate trai pana la 7 ani!

Crezi ca e un trucaj? Nu, nu este! Rosia-pom exista cu adevarat, nu e creata in laborator prin inginerie genetica cum am fi tentati sa credem si se cultiva chiar si in Romania. Rosia-pom sau „Octopus Tomato Trees” este un hybrid a carui tulpina ajunge pana la 3-4 metri, traieste si pana la 7 ani in functie de clima, iar in coroana imensa poate produce cantitati impresionante de tomate.

Specialistii spun ca rosia-pom a fost obtinuta in urma unui proces de hibridare, nefiind asadar un organism modificat genetic.

Cea mai mare rosie-pom care a intrat in Cartea Recordurilor avea o coroana de 50 de metri patrati, care a produs nu mai putin de 32.000 de tomate.

CITESTE SI  Misterul lacului care transformă orice vietate în stană de piatră

Rosia-pom romaneasca In Romania, rosia-pom a fost cultivata cu succes in judetul Neamt, la Baltatesti, de Valentin Cucu, un cunoscut legumicultor si culegator de seminte de plante mai putin cunoscute publicului larg.

Acesta a povestit pentru Agrointeligenta ca a cautat seminte pentru rosia-pom dupa ce a vazut o fotografie care l-a lasat cu gura cascata. Asa a aflat ca la origine este un soi italian, care a fost obtinut prin 1937 de o familie de gradinari. Romanul avea sa gaseasca seminte nu in Italia, cum era de asteptat, ci in Canada, o tara cu o clima destul de asemanatoare cu a Romaniei.

In Romania, plantele crescute de Valentin Cucu au ajuns la o inaltime de peste 2 metri, iar din 4 fire in primul an a recoltat 36 kilograme de rosii, in conditiile in care trei etaje de flori au avortat in lunile de vara.

CITESTE SI  Alunițele de pe corp pot dezvălui multe despre personalitatea ta. Știai asta?
Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });