Afla Detoate

Oraş subteran din România, cu efecte miraculoase. Cum arată această oază de sănătate

Există un loc din România despre care se spune că ar fi o adevărată oază de sănătate.

În plus, decorul pare desprins parcă dintr-o altă lume. Printr-un tunel lung de peste 1.000 de metri şi coborând mai bine de 200 de trepte, turiştii găsesc aici o altfel de lume.

Oraşul subteran se întinde pe 1300 de metri pătraţi. Turiştii au parte de tot confortul: baze de tratament, restaurante, biliard, bibliotecă şi internet.

Salina Praid este un adevărat refugiu împotriva caniculei, şi asta pentru că temperaturile nu urcă mai sus de 16 grade. Este locul perfect pentru relaxare, dar mai ales pentru sănătate. Aerul este renumit pentru tratarea astmului sau bronşitei.

În această perioadă, aproape 3000 de oameni trec, zilnic, pragul salinei.

Citeste si: 6 trucuri pentru alegerea celui mai gustos pepene roşu, dezvăluite chiar de către cultivatori

CITESTE SI  Lucrurile pe care oamenii puternici mental ne le fac niciodată

Pepenele roşu este ideal pentru zilele caniculare, iar oferta tarabelor din pieţe este una îmbietoare. Este important să ştim cum să alegem unul bine copt, pentru a nu fi puşi în situaţia de a nu-l putea consuma.Trebuie să luăm în calcul câteva lucruri, printre care se numără forma, aspectul sau chiar culoarea codiţei. Greutatea Fie că este mic sau mare, un pepene trebuie să fie greu pentru mărimea lui. Important este să ridicăm mai mulţi pepeni şi să-l alegem pe cel mai greu.

Punctul galben “Un alt aspect important este punctul galben. Punctul de coacere se află în partea opusă cozii şi trebuie să fie neapărat galben. Dacă este verde sau alb, înseamnă că pepenele nu este copt”, explică Ion Maneanga, cultivator de pepeni.

CITESTE SI  Acest pompier a salvat o fetiţă de 9 luni din pătuţul cuprins de flăcări – 17 ani mai târziu ea îl răsplăteşte într-un mod incredibil

Sunetul O altă metodă folosită de mulţi cumpărători de pepene este bătaia cu degetul în coajă. Dacă se aude un sunet gol în interiorul său, pepenele este cu siguranţă copt.

Codiţa “Şi codiţa are un rol important. Dacă această este uscată, înseamnă că pepenele a fost cules de multe zile. Aşadar, trebuie aleşi pepenii care au coadă încă verde”, explică Ion Maneanga.

Forma Un pepene bun are o formă simetrică, ovală sau rotundă. Pepenii deformaţi sau turtiţi la un capăt trebuie evitaţi. Coaja “Coaja spune multe despre un pepene. Ea trebuie să fie cât mai lucioasă. Acest lucru indică faptul că pepenele a ajuns la maturitate”, a dezvăluit cultivatorul de pepeni.

Sursa: adevarul.ro