Afla Detoate

Oamenii care rad des trec mai usor peste greutati! Iata ce beneficii are rasul pentru coprul tau!

Râsul are numeroase beneficii asupra organismului umane. Iată câteva motive demostrate științific pentru a râde mai mult.

Nu de puține ori am auzit spunându-se că râsul este contagios. Și pe bună dreptate, dovada pentru acest caz fiind situațiile în care pur și simplu râdem din orice.

Umorul și atitudinea relaxată pot ajuta la depășirea oricăror provocări ale vieții, făcând-o mai plăcută.

De asemenea, râsul îmbunătățește viața socială a oricui.

Atitudinea veselă ajută pe oricine să privească lumea și viața mult mai relaxat, optimist, pozitiv și dintr-o perspectivă echilibrată.

Râsul este dreptul obținut la naștere de orice persoană, fiind o parte naturală a vieții. Sugarii încep să zâmbească și să gângurească încă din primele săptămâni de viață și râd în hohote la doar câteva luni.

Cu toții ar trebui să râdem. Nu este doar o vorbă spusă în vânt, ci oamenii de știință chiar au demonstrat de ce este foarte bine să te amuzi.

Mai jos îți prezentăm câteva motive pentru care este bine să râzi.

1. Râsul te face să pari mai atractiv

Zâmbetul chiar spune multe despre tine. Nu crezi asta? Ei bine, încearcă să te gândești la câteva persoane care îți plac și vei constata că acestea sunt mai mereu cu zâmbetul pe buze. De asemenea, cercetările susțin această alegere a noastră de a admira persoanele pozitive. Suntem atrași de persoanele care zâmbesc, pentru că ele ne transmit sentimente pozitive.

CITESTE SI  Lucruri interesante despre vise : "poti visa cu ochii deschisi"

În plus, femeile au tendința de a prefera bărbații cu simțul umorului, în timp ce ei le preferă pe cele care râd la glumele lor.

2. Râsul reduce stresul

Mulți dintre noi obișnuim să ne plângem des că suntem stresați. Job, probleme în dragoste sau mici neplăceri care ne tulbură liniștea. Însă, pentru toate acestea, remediul este râsul. Într-adevăr, dacă râzi nu vei uita că trebuie să plătești întreținerea și nu ai bani, însă o să te simți mult mai relaxat.

Datorită râsului, hipotalamusul (situat la baza creierului) secretă endorfine, hormoni care reduc excesele de adrenalină şi cortizol, cauzate de stres.

3. Râsul topește caloriile

Dacă faci parte din categoria persoanelor preocupate de kilograme şi dornice de a-şi menţine silueta sau de a slăbi, poţi să adopţi cura de râs.

Se pare că 10-15 minute de râs pe zi te fac să consumi până la 40 calorii, adică 2 kg pe an. Râsul ajută la arderea caloriilor şi aduce organismului tău buna dispoziţie, atât de importantă pentru menţinerea frumuseţii.

CITESTE SI  6 lucruri Importante de care trebuie să ții cont atunci când îți educi fiica!

4. Râsul îmbunătățește sistemul imunitar

Studiile au demonstrat că în timpul râsului sunt eliberate endorfine și este redus stresul. Astfel, râsul ajută la creșterea numărului de celule albe din sânge, acest lucru fiind benefic sistemului imunitar.

5. Râsul îmbunătățește sistemul respirator

Râsul te ajută să îți umpli plămânii cu aer proaspăt și crește ritmul cardiac, iar asta o să te facă să îți revigorezi întregul corp. Mai exact, când râzi îți întinerești sistemul respirator.

6. Râsul reduce riscul de boli cardiovasculare

Râsul reduce riscul de boli cardiovasculare (infarct) deoarece acționează ca o barieră împotriva stresului și ameliorează activitatea arterelor. În plus, el favorizează dilatarea arterelor, deci inima va fi mai oxigenată și va funcționa mai bine.

7. Râsul este antidepresiv

Când râdem, sângele circula mai rapid. Creierul este mai bine oxigenat și eliberează endorfine, substanțele plăcerii și fericirii. Cercetătorii au demonstrat că umorul stimulează aceeași zonă din creier ca și cocaina, mai precis centrul plăcerii și al recompensei.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!