Afla Detoate

O mamă disperată a apelat la specialişti, terorizată de violenţele fiicei de şase ani: ce au sfătuit-o psihologii

O mamă singură, disperată din cauză că nu-şi putea controla fiica extrem de violentă, a reuşit să găsească rezolvarea situaţiei după ce a apelat la ajutor de specialitate. Psihologii i-au propus o tehnică nouă pentru a putea ţine în frâu nervozitatea micuţei.

Lisa, o femeie în vârstă de 29 de ani, care locuieşte împreună cu părinţii ei din Oldbury, Birmingham, se luptă cu crizele de furie ale fiicei sale de numai şase ani, aceasta ajungând să-şi lovească mama cu diferite obiecte, să o muşte sau să o tragă de păr, scrie The Daily Mail.

Ca în mai toate cazurile, bunica fetei, în vârstă de 57 de ani, intervine în mod constant pentru a-i lua apărarea copilei, în ciuda faptului că a fost supusă în mod regulat temperamentului violent al acesteia.

Pentru că şi-a dat seama că nu o poate scoate la capăt cu Demi, Lisa a cerut ajutor de specialitate, psihologii recomandându-i femeii să lucreze la atitudinea pe care o are atunci când interacţionează cu fiica ei.

CITESTE SI  Pare a fi un ștrand obișnuit. Dar așteaptă să vezi cum arată când apa se revarsă

Psihologii au avertizat-o pe tânăra mamă că problema care a dus la această situaţie este lipsa claritaţii cu privire la cine deţine controlul în familie. Aceştia au sfătuit-o pe Lisa să folosească tehnici de negociere, oferind alternativele mai degrabă decât să provoace copilei mânie prin impunerea unor reguli.

Negocierea cu un copil violent

Psihologii au avertizat-o pe tânăra mamă să nu încerce să se impună în faţa unui copil care se confruntă cu probleme de comportament şi să încerce să negocieze. Experţii recomandă cooperarea într-un mod deschis atunci când propun ceva copilului, deoarece cei mai mulţi vor fi mai receptivi atunci când le vor fi oferite alternative. De exemplu, în loc să spui „pune-ţi pantofii acum“, încearcă „vrei să îţi pui pantofii prima dată sau bluza?“.

CITESTE SI  Unul dintre cele mai bune medicamente pentru durerile de genunchi, artrita, osteoporoza, reumatism

În plus, se recomandă fermitate în faţa copilului şi apelarea la tehnicile de negociere pentru a ajuta la difuzarea situaţiilor tensionate.

Pe măsură ce încrederea Lisei a crescut, ea a devenit mai fermă în faţa fiica sale, reuşind să progreseze în ceea ce priveşte educaţia fiicei sale de numai şase ani. După şase săptămâni, comportamentul lui Demi s-a transformat complet, iar lisa mărturiseşte că acţiunile violente au încetat din momentul în care a început să aplice tehnica învăţată.

adevarul.ro

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });