Afla Detoate

“Nu poţi să mulţumeşti pe toţi şi tot timpul.” Dacă încerci să faci asta te autodistrugi şi nu vei avea niciodată ocazia să exprimi cine eşti tu cu adevărat

“Fericirea este atunci cand ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci sunt in armonie.” Mahatma Gandhi

De multe ori am avut senzaţia că îmi trăiesc viaţa încercând să fac pe plac celorlalţi. Eram tristă pentru că uneori eram judecată greşit sau respinsă tocmai de către aceste persoane.

Vreau să mulţumesc pe toată lumea!

Mă gândesc că şi ţie ţi s-a întâmplat să te apuce disperarea pentru că ai încercat să faci pe placul cuiva şi nu ţi-a reuşit.

Adevărul este că oricât de multă grijă am avea si oricât de conştiincioşi am fi, întotdeauna se va găsi cineva care să înţeleagă greşit atitudinea şi acţiunile noastre sau să le comenteze într-un mod mai “cârcotaş”.

Şi mi-a plăcut mult o zicală a lui Montaigne care sună aşa: “Omului îi trebuie urechi rezistente pentru a suporta să fie judecat în mod sincer.”

Nu mai sunt omul care să judece sau să plece urechea atunci când este judecat însă asta se întamplă frecvent în jurul nostru. Ăsta-i motivul pentru care scriu acest articol, în speranţa că te va inspira.

Eu am înţeles datorită experienţelor de viaţă de până acum că toţi suntem unul şi ne oglindim unul în celălalt, motiv pentru care ar fi absurd să mă judec pe mine judecându-i pe cei din jur. Asta nu înseamnă că sunt o sfântă şi am scăpat de capcana de a intra în reacţie când anumite situaţii “solicită” asta.

CITESTE SI  Semnele care iti arata ca ai un suflet obosit. Un suflet care rezonează cu ceea ce-l înconjoară este un suflet care trăiește cu adevărat. Iubește-l, apreciază-l și te va iubi și el.

Am ajuns la conluzia că îi acuzăm pe alţii tocmai de lucrurile pe care noi înşine le facem şi ni le iertăm sau nu.

Oamenii sunt diferiţi şi au opinii diferite. Fiecare dintre noi suntem liberi să alegem ce ne place, ce vrem, ce spunem şi ce facem.

Nu cred să fi existat cineva pe lume care să fi reuşit să mulţumească pe unul şi acelaşi om de fiecare dată. Cred că nici pe noi înşine nu reuşim să ne mulţumim mereu. Tu eşti mulţumit în permanenţă de acţiunile tale? Bănuiesc că nu. Deci trebuie să fim toleranţi cu noi şi cu ceilalţi dacă vrem ca şi ei să fie îngăduitori cu noi.

Cred că cel mai bine pentru toată lumea ar fi ca să ne comportăm în conformitate cu modul în care înţelegem lucrurile, să ne urmăm propriile convingeri şi valori şi mai ales să avem o minte deschisă la eventualitatea că ne-am putea înşela în privinţa anumitor lucruri. De asemenea putem spera că ceilalţi ne vor ierta atunci când greşim.

CITESTE SI  Cu Dumnezeu nu te pui și nici nu ai absolut nici un drept să îi ceri, tocmai tu, socoteală.

Am învăţat de curând că atunci când îţi exprimi adevaratul “eu” şi îţi trăieşti viaţa în acord cu acesta, vor apărea întotdeauna critici.

O să închei amintindu-ţi că: “Nu poţi să mulţumeşti pe toţi şi tot timpul.” Dacă încerci să faci asta te autodistrugi şi nu vei avea niciodată ocazia să exprimi cine eşti tu cu adevărat.

de Irina Gherghilescu

Nu poti defini intotdeauna ce te face fericit. Mai ales atunci cand ne bazam pe experiente anterioare, e dificil sa emiti predictii fiindca realitatea nu e de obicei niciodata atat de roz sau de gri pe cat te astepti sa fie.Prin urmare sa nu ne facem “liste” cu ce ne face fericiti fiindca e posibil ca tocmai curiozitatea, surprizele pe care le rezerva viitorul, necunoscutele zilei de maine sa fie cele care vor forma acel puzzle magic care e fericirea fiecaruia.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!