Afla Detoate

Nu aruncaţi plicul de silicon din cutia de pantofi

V-aţi întrebat vreodată la ce foloseşte pliculeţul de silicon din cutia de pantofi? Cei mai mulţi oameni îl aruncă imediat, însă puţini ştiu că plicul respectiv le poate fi de folos într-unele dintre cele mai neplăcute situaţii.

Cine a cumpărat o pereche de pantofi sau chiar un produs electronic a observat cu siguranţă pe fundul cutiei un pliculeţ alb pe care scrie „Silica Gel. Aruncaţi! A nu se consuma!”. Prin urmare, cei mai mulţi dintre noi aruncă direct la gunoi plicul respectiv, într-un gest reflex.

Nimic mai greşit, potrivit publicaţiei Business Insider, citate de site-ul Science Alert. Pliculeţul cu pricina are rolul de a absorbi umezeala, motiv pentru care poate fi de folos în diverse situaţii, pentru a economisi timp, energie şi bani.

CITESTE SI  Pustnicul din Rarău care vindecă oameni trimişi de medici: "Dacă staţi o zi la mine pe munte…"

De exemplu, dacă v-aţi scăpat iPhone-ul în apă, puneţi telefonul într-un bol cu pliculeţe de silicon şi lăsaţi-l acolo peste noapte. Până dimineaţă, toată umezeala din el va fi absorbită.

Pe de altă parte, şoferii nu mai trebuie să aştepte în dimineţile enervante de iarnă până li se dezabureşte parbrizul. Dacă vor lăsa peste noapte câteva pliculeţe de silicon sub parbriz, în interiorul maşinii, a doua zi problema nu va mai exista.

Bărbaţii care se bărbieresc ştiu foarte bine că inamicul lamei de ras este umezeala care toceşte lama înainte de vreme. Ei bine, dacă şi-ar pune aparatul de ras într-o caserolă alături de câteva plicuri de silicon, lama ar rămâne ascuţită o perioadă mai lungă de timp.

CITESTE SI  Povestea bogatului care și-a trimis copilul la țară… 3 zile în sărăcie

Pliculeţele „Silica Gel” sunt recomandate şi celor care vor să-şi păstreze fotografiile vechi în stare cât mai bună. Cu toţii păstrăm vrafuri de poze din copilărie sau adolescenţă în podul casei sau prin cine ştie ce cotlon al locuinţei şi constatăm că în timp, multe fotografii se lipesc între ele şi odată dezlipite, imaginea e deteriorată. Unii experţi spun că dacă punem câteva plicuri de silicon într-o cutie lângă poze, acestea vor rămâne uscate şi intacte pentru multă vreme.

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });