Afla Detoate

Invataturi pentru un suflet mai linistit

Trimite si celorlalti

Daca am reusi sa gasim in noi puterea si intelepciunea de a ne asuma aceste invataturi despre viata, daca am reusi sa ne bucuram mai mult de fiecare zi… cu siguranta ne-am face viata cu mult, mult mai frumoasa.

IN FIECARE ZI AMINTESTE-TI ACESTE ADEVARURI FUNDAMENTALE!

1.  E bine sa iti pese mai putin

Punem prea mult patos atunci cand trecem prin viata. Suferim uneori fara sens, ne framantam si nu putem sa acceptam ceea ce ni se intampla. Va mai fi la fel de importanta problema pe care o resimti si peste 5 ani?

2. Fii recunoscator/oare

Suntem obisnuiti sa ne uitam mai degraba la aspectele negative ale vietii noastre si uitam sa fim recunoscatori pentru lucrurile bune care ni se intampla si pe care le avem. Spune “multumesc” mai des si vei vedea cat de mult se va schimba viata ta.

3.  Actiunile vorbesc mai mult decat cuvintele

Cuvintele neinsotite de gesturi sunt absolut goale. Goale de continut. Ar trebui sa invatam sa ne comportam in concordanta cu promisiunile si afirmatiile pe care le facem.

,,Am invatat ca oamenii vor uita ceea ce ai spus si vor retine ceea ce ai facut, dar nu vor uita niciodata felul cum i-ai facut sa se simta.” – Maya Angelou

CITESTE SI  Nu vana dragostea peste tot. Pentru ca dragostea nu trebuie vanata, ci asteptata. Ea nu va aparea cand vrei tu, ci cand vrea ea.

4.  Ai grija de tine!

A te iubi pe tine insuti inseamna de fapt a avea grija de tine. Comporta-te cu tine insuti/insati ca si cand ai fi cel mai bun prieten al tau. Mereu. Adesea alegem sa fim prea exigenti, prea critici si prea rautaciosi. Suntem de fapt cei mai mari dusmani ai nostri, atitudine ce este in detrimentul progresului.

,,Daca ai abilitatea de a iubi, iubeste-te pe tine mai intai.” Charles Bukowski

5.  Invata din esecurile tale

Esecul nu este altceva decat o etapa spre succes. Cum ar putea un bebelus sa invete sa mearga daca nu ar cadea?! A gresi si a esua este omenesc si sunt parti ale procesului nostru de evolutie.

6.  Traieste viata ta asa cum TU ITI DORESTI

Alege autenticitatea. Traieste-ti viata asa cum tu simti, asa cum tu iti doresti, asa cum te chiama inima ta. Nimeni nu are dreptul sa te influenteze sau mai rau, sa iti dicteze cum sa traiesti, pentru ca drumul tau este doar al tau si viata ta nu o poate trai nimeni in locul tau. Asuma-ti cu demnitate alegerile pe care le faci.

CITESTE SI  "Devenim maturi nu atunci cand incetam s-o mai ascultam pe mama, ci cand intelegem ca mama avea dreptate..."

7.  Fara regrete

Regretele ne tin pe loc, nu ne ajuta sa evoluam si ne “mananca” sufletul. Regeretele ne consuma energia pe care am putea-o investi in lucruri mai productive, ne impiedica sa traim in prezent si sa proiectam un viitor mai bun.

8. Traieste in prezent

Cand vorbesc despre ei insisi atunci cand sunt batrani, oamenii mentioneaza faptul ca si-ar fi dorit sa traiasca mai mult in prezent. Sa se fi bucurat de fiecare zi, sa nu se fi lasat prinsi in plasa trecutului si nici vrajiti de gandul la viitor. Traieste mai mult in prezent, fa-ti fiecare zi sa fie precum un colt de rai. Incearca!

9. Asuma-ti viata!

Problemele noastre sunt doar ale noastre. In momentul cand ne asumam viata si nu mai invinuim pe ceilalti pentru problemele noastre, noi posibilitati se deschid.

10.  Invinge frica

Nu mai amana sa faci ceea ce iti doresti angrenandu-te in activitati minore. Motiveaza-te si indrazneste!