Afla Detoate

Intrăm într-o nouă eră a computerelor. Un nou tip de memorie, care va înlocui RAM şi ROM, a fost inventat de un grup de cercetători

Precum sarea şi piperul, RAM şi ROM se completează unul pe altul, formând un element esenţial care permite computerelor să funcţioneze. Acum, un grup de savanţi din Shanghai de la Universitatea Fudan au creat un nou tip care schimbă mecanismele memoriei computerelor.

ROM (read-only memory) face ca dispozitivele noastre să pornească, iar RAM (random access memory) ne permite să rulăm programe pe computere, scrie Futurism. Acum, a apărut un al treilea tip de memorie şi este capabil să facă cele două operaţii pe cont propriu şi ceva în plus.

Inovaţia a apărut ca urmare a imperfecţiunii cuplului ROM-RAM. RAM poate rula un program precum Word, dar dacă pc-ul se opreşte, datele din document se pierd. Datele stocate în ROM sunt permanente, dar computerul nu poate scrie datele în ROM într-un timp scurt. Noul tip de memorie nu doar poate stoca date rapid, în timp real, ci şi te lasă să decizi cât de mult poţi lăsa memoria să acumuleze date.

CITESTE SI  Am făcut avort la aproape 5 luni și nu regret. A fost cea mai bună decizie. Când am ajuns acasă și m-am așezat la masă, tatăl copilului și-a pus capul pe burta mea și a zis

„În viitor, oamenii pot primi un disc în care datele există, să zicem, pentru doar trei zile, ceea ce creşte nivelul de securitate”, au precizat cercetătorii.

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });