Afla Detoate

În cădere liberă – ce m-a învățat viața în străinătate

Autorul articolului de astăzi este o româncă pe nume Adela Diaconescu, care ne mărturisește ce lecții de viață i-a dat stabilirea în Anglia.

1. Treptat scapi de iluzii și cunoști realitatea Află codul secret pentru a afla totul despre oraș. Și apoi, poate, fațadele decorative se vor deschide și te vor lăsa să intri. De dragul lor, jumătate din oraș este îngrămădit într-un apartament mic și rece, care demult s-au transformat într-un cămin cu multe paturi, deoarece traiul separat este prea scump.Pentru ei conservatorii fermi și fanaticii religioși împart salonul de metrou cu cuplurile nonformale. Pentru un loc sigur în societatea engleză arheologii, jurnaliștii, filosofii în toată lumea sunt gata să muncească pentru un salariu minim în așteptarea oportunității vieții lor.

Londra te așteaptă, dar nu-i promite nimic. Iar unicul lucru care-i interesează pe londonezi – Where are you from? 2. Grijile și nevrozele se acutizează Londra iubește oamenii cu resurse semnificative: financiare, energie, intelectuale. La început crezi în propriile forțe și sub impulsul euforiei zbori spre marele oraș. Ai zbura, dacă nu ai simți nevoia să te odihnești. Dar de odihnă ești foarte dornic, pentru că euforia de țară nouă trece și îți dai seama că trebuie să reînveți multe: să deprinzi accentul regional, să-ți găsești un job neavând relații, să înțelegi mediul, medicina, educația, serviciul public …

CITESTE SI  "Copiii lăsați să facă tot ce vor" – Noua generație… de monstri ?

Vechile deprinderi te împiedică să te adaptezi, să te resetezi la o nouă lume, o lume în care tu nu ești la fel de măreț precum te crezi. Te pomenești că nu mai zbori euforic, ci abia înoți într-un curent de minimă rezistență. 3. Poate iei un bilet de întoarcere? Televiziunea e pe bani, ghetto-uri și xenofobie tot mai des, nu poți lua nimic din farmacie fără o rețetă medicală, ambulanța vine greu ori poate nu vine deloc, frustrare, singurătate. Dar ceva te ține aici. Poate anume intimitatea și ideea că nimeni nu se bagă în viața ta: un cod nescris care impune respectului spațiului intim. Aici se adaugă și zâmbetul firesc al celor din parc, amabilitatea cu care tratează un străin. Descoperi aici libertatea dea fi așa cum alegi să fii, să înveți, să te îndrăgostești și să te exprimi așa cum îș vine. Azi și încă 50 de ani înainte.

CITESTE SI  Exclude-le imediat din viața ta! 12 obiceiuri zilnice, care îți afectează Creierul

Chimic, molecular, te împarți în două țări, te setezi pe două mentalități și devii parcă schizofrenic. În România gândești englezește, în Anglia – românește. Ești și aici, și acolo.

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });