Afla Detoate

Îmbrățișările au puteri vindecătoare. Iată 7 argumente care îți vor demonstra asta

Îmbrățișarea nu este doar un gest prietenesc, este de asemenea și o terapie care te alimentează cu emoții pozitive. Pune-ți o regulă: să îmbrățișezi o persoană măcar o dată pe zi.

Iată 7 argumente care îți vor demonstra că îmbrățișările au puteri vindecătoare:

1. Îmbrățișarea îți îmbunătățește sistemul imun Persoanele care este îmbrățișată mai mult, se îmbolnăvesc mai puțin. Chiar și persoanele care se simt slăbite fizic se însănătoșesc mai rapid dacă simt susținerea și prezența persoanelor dragi.

2. Îmbrățișările scad stresul Conform unor cercetări, este foarte important să intri în contact fizic cu o persoană dragă când ești într-o situație tensionată. Această apropiere tactilă te va ajuta să te relaxezi. De asemenea, o îmbrățișare te va calma înainte de un eveniment important.

CITESTE SI  Cum arata barbatul care are 179 de ani! E cel mai BATRAN om din lume: "Mi-am ingropat si stranepotii"

3. Îmbrățișarea îți ridică nivelul stimei de sine Este foarte important ca mama să își îmbrățișeze bebelușul, ca să asigure o dezvoltare emoțională adecvată acestuia. De relația cu părinții depinde cum vom reacționa în viitor la apropierea la nivel de sentimente de alte persoane.

4. Îmbrățișarea poate diminua starea de depresie O îmbrățișare face ca în corp să fie eliberată serotonină, care este un antidepresiv natural. A cuprinde o persoană înseamnă a dezvolta un atașament sănătos și o afecțiune profundă.

5. Îmbrățișarea stimulează sentimentul de încredere În timpul unei îmbrățișări se secretă un hormon, numit oxitocină, care stimulează sentimentul de împlinire și liniște. În organism au loc o serie de schimbări care te determină să te simți calm. Este curios faptul că un proces atât de complex este influențat de o simplă atinger.

CITESTE SI  Misterul românului ce pare că vorbește la un telefon mobil în anii 80, cu 30 de ani înainte ca acest dispozitiv să fie inventat. Totul s-a întâmplat la un meci Dinamo-Sportul

6. Îmbrățișările sunt esențiale supraviețuirii Îmbrățișarea sunt primordiale pentru supraviețuirea noastră fizică și emoțională. Copii care nu s-au simțit iubiți cresc niște maturi închiși în sine și deprimați.

Cuprinde chiar și o singură persoană și te vei simți vizibil mai bine.

7. Îmbrățișarea este un gest de recunoștință Îmbrățișarea este folosită atât pentru a arăta unei persoane că ții la ea, dar și pentru a depăși sau preîntâmpina o situație conflictuală. Ele pot salva chiar și un mariaj.