Afla Detoate

Iată lucrurile miraculoase pe care le poate face ceapa! Sigur nu știai!

În caz că nu știați până acum, ceapa este unu dintre cele mai bune remedii naturale care face minuni asupra sănătății. De exemplu, este cel mai bun remediu împotriva vomitării și cel mai bun imuno-modulator, datorită proprietățile sale antibiotice.

Această simplă legumă are proprietăți antiseptice și antibacteriene datorită conținutului de sulf. Este o sursă bogată în antioxidanți care ajută organismul să scape de radicalii liberi. Ultimii sunt cunoscuți drept cauza majoră a multor boli cronice, inclusiv cancerul.

Sucul de ceapă este un expectorant natural care este benefic în cazul afecțiunilor respiratorii. Mai mult, compușii de sulf și flavonoizii sunt un remediu foarte eficient împotriva diabetului, afecțiunilor cardiace, colesterolului și artritei. Buneii noștri au folosit foarte mult ceapa pentru a trata răcelile și gripa. Acum, chiar și Organizația Mondială a Sănătății recunoaște posibilele efecte benefice de tratare a infecțiilor respiratorii, bronșitelor, tusei și congestiei

Beneficiile uimitoare ale cepei

1. Previne vomitarea Curățați ceapa și stoarceți sucul cu ajutorul unui tifon. Apoi preparați un ceai de mentă și lăsați să se răcească. Beți două lingurițe de suc de ceapă și așteptați cinci minute. Apoi beți ceai de mentă și apoi repetați procedura până vor dispărea simptomele.

CITESTE SI  Unul dintre cele mai bune medicamente pentru durerile de genunchi, artrita, osteoporoza, reumatism

2. Curăță aerul Puneți rondele de ceapă prin cameră pentru a curăța aerul de bacterii și viruși. 3. Scade febra Tăiați ceapa felii. Apoi ungeți talpa cu ulei de cocos și aplicați felii de ceapă pe arca fiecărei tălpi. Înfășurați picioarele cu folie alimentară și îmbrăcați ciorapi. Lăsați bandajul pe noapte pentru a scoate toxinele și infecția din organism.

4. Tratează tusea Curățați o ceapă și tăiați-0 în jumătate. Presărați o linguriță de zahăr brun pe fiecare ceapă și acoperiți-le pentru aproximativ o oră. Consumați sucul obținut pentru a ameliora tusea.

5. Ruperea congestiei toracice Zdrobiți o ceapă și adăugați ulei de cocos pentru a obține o pastă. Aplicați această pastă pe piept și acoperiți cu un prosop. 6. Ameliorează colicile Fierbeți o ceapă galbenă tăiată cuburi, lăsați să se răcească, apoi scurgeți. Administrați copilului câte o linguriță de ceai de ceapă la fiecare oră până dispar simptomele.

CITESTE SI  Ce se intampla daca inghiti o lingurita de orez pe stomacul gol? M-am hotarat: de maine incep si eu!

7. Tratează infecțiile de ureche Mărunțiți o ceapă, puneți-o într-un ciorap și legați-l bine. Apoi puneți-l pe zona afectată acoperind capul/urechea cu o pânză caldă. Îndepărtați compresa când dispar simptomele.

8. Tratează rănile Ceapa are proprietăți antiseptice și stopează sângerarea în câteva clipe.

Alte utilizări ale cepei:

ștergeți cu o felie de ceapă talpa fierului de călcat pentru a preveni ruginirea curățați cuprul și vasele din sticlă cu o felie de ceapă ștergeți fața cu o felie de ceapă pentru a preveni apariția pistruilor ștergeți corpul cu o felie de ceapă pentru a preveni mușcăturile de insecte sucul de ceapă aplicat la rădăcinile părului stimulează creșterea acestuia sucul de ceapă îndepărtează moliile sucul de ceapă fiert și răcit pulverizat pe plante îndepărtează dăunătorii avocado nu se va face maro dacă veți pune lângă el niște ceapă roșie