Afla Detoate

Iată de ce femeile care poartă la 40 de ani blugi rupți și adidași sunt cele mai fericite

Vârsta este în esența sa ceva asbtract, neînțeles și foarte controversat. Cu jumătate de secol în urmă femeia de 35 de ani primea „pecetea apusului”, ea trebuia să uite de plăceri, distracții și bucuria de a trăi.

În prezent, totul a devenit altfel, e totul invers. Cu câțiva ani în urmă am fost la balul de absolvire a fiicei mele mai mari. Toate colegele ei erau în rochii grele, lungi, pufoase, cu niște coafuri complicate, foarte mult machiaj și tocuri foarte înalte. În principiu, totul așa ca la carte. Mă simțeam lângă ele un pitic.

În acest an a absolvit fiica mea mai mică și a fost totul diferit. Băieții erau în blugi și adidași, iar fetele în rochii vaporoase, drăguțe, cu bucle ușoare, fără gene false și tocuri înalte. Aceasta este generația care a început să șteargă granițele dintre vârste, generația care va fi mereu tânără.

CITESTE SI  Confiscarea averilor și detenția pe viață pentru corupți, o lege ce ar putea salva România?

Goana după tinerețe este cea mai captivantă ocupație a oamenilor din toate timpurile. Dar nu avem încotro, vârsta de 18 ani nu poate fi nici conservată, nici congelată, iar anii tinereții trec atât de repede. Ei bine și ce să fac acum la 40 de ani? Să îmbrac rochia bunicii, să mă așez în fața televizorului și să aștept moartea?

În țara noastră femeile trăiesc aproximativ 80 de ani. Acum calculează, ești exact la jumătate, mai ai 40 de ani înainte! În acest răstimp mai poți trăi încă o viață, mai poți face o facultate, naște și crește un copil, îți poți găsi un nou loc de muncă, să-ți faci o casă și să-ți îndeplinești cele mai mari visuri. Atunci de ce să pui cruce pe tine și să te acoperi cu basmaua bunicii?

În societatea noastră bântuie încă multe stereotipuri despre bătrânețea femeilor. Că începe chiar la 35 de ani, că nu trebuie să te comporți așa sau altfel, că nu trebuie să porți asta sau asta ș.a.m.d Din fericire, există schimbări, la 40 de ani nu ne mai îmbrobodim și nu mai purtăm doar rochii mai lungi de genunchi. Noi avem grijă de aspectul nostru, purtăm blugi rupți și naștem copii. Da, da, la 40 de ani! Noi conducem mașina și urcăm pe schiuri. Noi mergem cu bicicleta, călătorim, ne cumpărăm un bilet la avion și descoperim lumea. Noi trăim, ne dezvoltăm și nu ne grăbim să murim! Și cel mai uimitor este faptul că acest lucru îi irită pe mulți, deși ar trebui ca aceste femei să devină un exemplu pentru alții.

CITESTE SI  Îl folosești zilnic și nici măcar nu știi că duce la apariția acneei!

Poimâine împlinesc 40 de ani și sunt fericită. Abia aștept să trăiesc viața, pe care nu mi-am permis-o până acum!