Afla Detoate

Funcția și poziția socială sunt trecătoare, dar omenia are valoare veșnică

Suntem ființe sociale cu o predilecție aproape incontrolabilă pentru explicarea lucrurilor în termeni mintali și morale. Această predilecție este utilă în relațiile noastre cu alte ființe umane al căror comportament este într-adevăr explicabil în asemenea termeni.

Nu trebuie să vă mândriți niciodată cu funcția dvs. sau cu poziția socială.Nu considera niciodată că poziţia sau funcţia sunt mai importante decât omenia.Azi poți fi judecător, avocat sau parlamentar, iar mâine poți fi un simplu om.Nu ai de unde să știi ce îți rezervă soarta.Așa că, nu vă mândriți cu aceste lucruri, deoarece ele sunt schimbătoare.Bună creștere, bună cuviință și umanitatea sunt lucrurile cele mai de valoare.

CITESTE SI  Recomandate de un fost agent FBI: 6 sfaturi care te vor ajuta să devii mai atractiv în ochii interlocutorului.

Omenia are valoare veșnică.Păstrarea secretelor pe care le spuneți oamenilor că le veți păstra, chiar dacă ar putea exista o anumită valoare socială în a spune altor oameni.Să nu vă fie frică să ajutați oamenii atunci când au nevoie de ajutor, chiar și atunci când nu vor recunoaște că au nevoie. Admiterea lucrurilor despre care ai greșit și scuzele de rigoare.A fi capabil să asculți pe cineva atunci când are nevoie.Să știi să respecți alegerile oamenilor, chiar și atunci când nu ești de acord cu acestea. A fi sincer cu cei din jur.A fi cât se poate de generos cu timpul și bunătatea ta și înțelegând că există multe bune pe care le poți face în lume, pur și simplu fiind persoana care întreabă: „Există ceva ce pot face pentru da lovituri oamenilor atunci când sunt jos.Recunoaște diferența dintre un prieten adevărat și un prieten fals, care stă lângă tine doar pentru funcția sau poziția ta socială.

CITESTE SI  Curățenie generală: Scapă de dezordinea în lucruri, gânduri, emoții și relații!

Toate aceste lucruri sunt esențiale pentru a fi om.Chiar dacă ai un rang mare, mândria și îngâmfarea nu-și au locul. Omenia este tot ce contează, deoarece are valoare veșnică.Oamenii trăiesc deseori cu iluzia că dacă ai putere și bani, ai totul.