Afla Detoate

Fiica lui l-a întrebat: Unde este mama? Reacția bărbatului este una total nepotrivita! Cea mică i-a dat o lecție de viață…

Acest tată singur a ales să își spună povestea de viață pe rețelele sociale pentru a încuraja pe cei care ajung, din diverse motive, părinți singuri.

“Avem vreo 20 de ani când soția mea murit lăsând în urma amintirea ei și pe fetița noastră, Aurora. Aurora creștea repede și îmi umplea sufletul în fiecare zi. Toată lumea încercă să îmi spună că se apropie ziua aceea când fiica mea va întreba unde este mama ei. Toată lumea vă avertiza că va fi o zi grea pentru mine. Nu voiam să îi cred, nu voiam să trec prin asta.

Începusem să trec pe o foaie ce am aveam de gând să-i spun. Nimic nu îmi ieșea. Fiecare cuvânt pe care îl scriam mi se părea nepotrivit. Am rupt zeci de foi, toate au ajuns la gunoi. Nu existau cuvinte pe care să le folosesc pentru a răspunde la cea mai grea întrebare a fiicei mele.

CITESTE SI  Cum sa supravietuiesti unui infarct cand esti singur! Este foarte simplu , dar multi nu stiu…distribuiti mai departe!

Într-o seară de vară, stăteam cu Aurora în brațe în curtea casei de la țară a părinților mei. Încercam să-i răspund la cele mai nătrușnice întrebări pe care le punea. Unde dispare albul când se topește zăpada? Orice explicație găseam, ea nu era prea atentă.

La un moment dat, din senin m-a întrebat: – Tati, mami unde e? Mi s-a oprit inima. Nu știam ce să spun. Mi se uscase gura. Nu mai puteam să gândesc. I-am spus prostește: – Mama este în ceruri! Nu sunt o persoană prea religioasă, dar asta mi-a venit în minte prima oară. Am continuat: – E acolo, în cer, dincolo de stele! Aurora s-a uitat spre cer – Luna! – Da, e Luna! – E Luna lui mami! – Ce? – Mami e pe Lună ca să mă vadă. – Păi și ce crezi că face acolo? – Acum îmi repară jucăriile, apoi o să se întoarcă! Logica ei m-a surprins. Și asta a fost tot. S-a întors la joaca ei. Mi-ar plăcea să cred că imaginația o are de la mine, dar nu cred că e adevărat. Cred că adulții complică totul, mai ales lucrurile cele mai simple. Pentru mine era complicat să explic pierderea și mortalitatea. Pentru ea, fiica mea totul era simplu, a privit spre cer și a găsit răspunsul. ”

CITESTE SI  Dragoş Pătraru îşi anunţă plecarea de la TVR şi ameninţă cu dezvăluiri