Afla Detoate

Factorul mai puţin cunoscut care ne influenţează sănătatea

Unele studii arată că există o conexiune între fazele lunii şi starea de sănătate.

Iată 5 mituri tratate din perspectivă stiintifica: Te tine treaz noaptea. Stralucirea lunii afecteaza somnul. Studiile arata ca oamenii adorm mai greu, nu au parte de un somn de calitate si se trezesc mai obositi, atunci cand luna straluceste in toata splendoarea ei pe cer. Deci da, luna afecteaza sanatatea si nu are efecte benefice asupra somnului, dar nu din cauza puterii ei magice, ci din cauza luminozitatii.

Nu te simti in apele tale. In antichitate, se credea ca fazele lunii pot provoca episoade maniace persoanelor somnambule, bipolare sau cu afectiuni psihologice, dar intr-un articol realizat de UCLA, orice schimbare in comportamentul omului poate fi atribuita luminozitatii lunii. Un studiu francez arata ca unii oameni au mai putine tendinte sinucigase pe timp de luna plina, decat in ciclul de luna noua.

CITESTE SI  Pașii lui Dumnezeu. O povestioară de citit într-un minut, care te va pune pe gânduri

Iti agita sangele. Forta gravitationala a lunii este indiscutabil puternica. Unele voci presupun ca aceasta poate influenta fluidele din organism, precum sangele sau substantele mucoase. Un studiu din 2004 efectuat de „International Journal of Nursing Practice” a aratat ca numarul oamenilor internati cu hemoragii gastrointestinale, a crescut semnificativ in timpul lunii pline.

Accelereaza travaliul. O alta convingere din popor afirma ca numarul de nasteri creste pe timp de luna plina. Cercetatorii au publicat un studiu realizat pe o durata de 5 ani, care analiza 167.000 de nasteri in Phoenix, dar nu au gasit nicio asociere intre acestea si fazele lunii.

Poate provoca convulsii. Un studiu efectuat de cercetatorii brazilieni, publicat in „Epilepsie si Comportament”, a analizat mortile oamenilor bolnavi de epilepsie, timp de 8 ani de zile. Rezultatele: 70% dintre decese au fost confirmate in timpul lunii pline. In schimb, o investigatie realizata in 2008, arata ca atunci cand sunt nori pe cer, si acestia acopera luna, numarul de manifestari epileptice scade. Pana la urma, luminozitatea este problema, nu fortele magice.

CITESTE SI  Medic pediatru-imunolog Tatiana Gorelco: "Medicamente care să întărească imunitatea unui copil, nu există! Chiar dacă vedeți și citiți o groază de reclame! Sunt doar trucuri comerciale"

Sursa: bzi.ro

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });