Afla Detoate

Este cea mai periculoasă plajă de pe litoralul românesc! Trebuie evitată neapărat! Motivul te va surprinde. Iată de ce:

Cea mai periculoasă plajă se află în sudul litoralului românesc, din cauza digurilor şi a curenţilor. Iată ce plajă trebuie evitată.

Cea mai periculoasă zonă este plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud deoarece geamandurile sunt foarte aproape de mal, la nici 10 metri. Astfel, după geamandură, apa are deja o adâncime de peste 2 metri.

Decizia aparţine Ministerului Sănătăţii, care a verificat recent calitatea apelor de îmbăiere din România şi a publicat un document în care sunt menţionate rezultatele acestei verificări.

Un număr de 15 plaje de pe litoralul românesc au primit calificativul „Excelent”. Printre stațiunile cu cele mai bune plaje se numără Năvodari, Mamaia, Olimp și Venus, în timp ce la capătul opus se află Jupiter, Eforie și Costinești. De asemenea, potrivit floaredetei.ro, plajele din Vama Veche și Doi Mai au primit calificativul „Bună”.

CITESTE SI: „Litoralul Vestului” noua atracție turistică a românilor! Mii de oameni au luat cu asalt plaja superbă cu nisip fin și palmieri. Iar prețurile sunt chiar de trei ori mai mici ca în Mamaia: Peisajul este de poveste!

In acest weekend, litoralul romanesc a fost mega aglomerat, peste 80.000 de persoane fiind cazate in statiunile de la Marea Neagra. Ei bine, acum va spunem si de alte locuri superbe de la noi din tara, locuri putin cunoscute. Spre exemplu, cei care locuiesc in vestul tarii, pot oricand sa mearga in locul care atrage anual peste 100.000 de turisti. Este vorba de lacul Ghioroc, lac situat la poalele Muntilor Zarandului, aici unde a fost amenajata o plaja cu nisip extrem de fin.

CITESTE SI  Asta se intampla cu creierul, inima si tractul intestinal atunci cand mananci 3 banane pe zi

„Litoralul Vestului”, asa cum este el cunoscut de catre cei care l-au vizitat, se intinde pe o suprafata de 10 hectare, are palmieri, iar nisipul fin ii confera un aspect exotic.

Primarul din localitatea Ghioroc, localitate situata la 25 de kilometri de Arad, spune ca anul acesta asteapta ca peste 130.000 de turisti sa vina in statiune.

„Plaja Ghioroc a fost deschisa in 28 aprilie, turistii fiind asteptati pana in data de 15 septembrie. Toate cele sapte terase sunt deschise in minivacanta de 1 Mai, am intins nisipul pe plaja, l-am nivelat, am refacut o mare parte din umbrelute, asteptam cateva sute de turisti in aceste zile.

Chiar si saptamana trecuta au fost turisti la Lacul Ghioroc, care au facut si baie, desi apa nu este suficient de calda, nu poate sa aiba mai mult de zece grade acum, dar cei rezistenti isi incearca norocul. Important este ca sunt zone verzi unde se poate campa, terasele sunt deschise, unde turistii pot sa si ia masa, parcarea este functionala.Lucrarile de constructie a campingului se vor desfasura si in luna mai, dar nu vor afecta activitatea pe plaja. Preconizam finalizarea/deschiderea campingului intre 1 si 15 iunie.

CITESTE SI  Maria are 70 de ani si este insarcinata in luna a 6-a! "Medicii mi-au spus ca este fetita…"

Acolo vor fi 52 de locuri, dar noi vrem, in prima faza, sa terminam sapte casute, in care se afla 14 apartamente, doua paturi in fiecare apartament. Mai avem de construit toaletele si dusurile. in ceea ce priveste tarifele, cel mai probabil un apartament va putea fi inchiriat cu 100 de lei pe noapte. Casutele se afla la zece metri de lac, chiar pe plaja. Oricum, turistii au solutii de dormit, sunt doua pensiuni in zona cu 49 de locuri”, a declarat primarul. Ghioroc Summer Fest va incepe la 1 iulie si se va inchide la 1 septembrie. In cadrul acestui festival, la Ghioroc vor fi organizate concursuri, petreceri tematice, iar o serie de DJ din tara si din strainatata vor mixa pe scena festivalului.