Afla Detoate

Dormi cu telefonul lângă cap? Trebuie să citeşti ASTA!

Cine se poate lipsi în zilele noastre de telefonul mobil? Îl ţinem în permanenţă la îndeamnă pentru a putea fi găsiţi de oricine în caz de nevoie. Dar ştiai că telefonul mobil îţi poate afecta activitatea cerebrală şi metabolismul? Studii recente arată ca o convorbire telefonică de 50 de minute a afectat metabolizarea glucozei în regiunea creierului ce a stat lângă antena telefonului mobil.

Copiii si adolescentii trebuie feriti de radiatiile unui telefon mobil O atentie sporita ar trebui sa fie in cazul copiilor si adolescentilor, la acestia tesutul nervos este inca in dezvoltare. Ei vor fi supusi contactului cu telefoanele mobile pe tot parcursul vietii.

Oamenii de stiinta care au condus studii epidemiologice in domeniu, nu au avut rezultate concludente care sa demonstreze cu siguranta legatura dintre celulare si tumori la creier. Autorii sustin ca este nevoie de alte cercetari pentru a evalua daca efectele mobilelor pot avea consecinte grave pe termen lung.

Cum te protejezi de radiatiile telefonului mobil

CITESTE SI  9 tipuri de masaj care vă pot scăpa de durerile de spate și gât

Este adevarat ca e mai bine sa previi decat sa tratezi. Chiar daca efectele telefoanelor mobilelor nu sunt clare sau demonstrate 100% poti sa te aperi de radiatiile lor urmand cateva sfaturi foarte simple. 1. Tine-ti telefonu la distanta de cap sau de corp pe cat posibil. Cand dormi, tine-l la cel putin 40 de centimetri de tine si in niciun caz nu sub perna.

2. Cand apelezi pe cineva, nu pune imediat telefonul la ureche. Apropie-l abia dupa ce a raspuns. Imediat dupa ce formezi numarul, telefonul emitele cele mai multe radiatii. Unele studii au aratat ca este mai bine sa tinem telefonul la urechea stanga pe timpul unei convorbiri.

3. Invata-te sa folosesti hands-free si cand este posibil sa vorbesti la speaker. Cu cat esti mai departe de telefon cu atat scazi riscul radiatiilor produse de el. Castile sunt o solutie ieftina si comoda, eliberandu-ti mainile si dandu-ti posibilitatea de a te ocupa si de altceva cat timp vorbesti la telefon.

CITESTE SI  7 exerciții pentru eliminarea durerilor de gât, spate și mâini

4. Tine celularul de jos. Nu il acoperi cu mainile limitandu-i posibilitatea de a emite si a primi semnale. In acest caz telefonul creste intensitatea radiatiilor pentru a putea trimite semnale. Asa ca lasa-l cat mai descoperit pentru a functiona la nivel mic de radiatii.

5. Gaseste cea mai buna zona cu semnal. Cand telefonul tau are semnal bun, reduce puterea si radiatiile. Cu cat are semnal mai prost, cu atat mareste radiatiile pentru a putea functiona corect. Evita sa vorbesti cat timp esti la metrou sau in lift. Incearca sa stai aproape de fereastra pentru a oferi telefonului cea mai buna receptie. 6. Nu vorbi la telefon mai mult decat este nevoie. Este clar ca apropierea de cap face creste riscul de a fi afectati de radiatiile telefonului. Asa ca mai taie din conversatiile inutile, strange-ti prietenele la o cafea mai bine, relaxati-va si bucurati-va de cateva momente petrecute impreuna fata in fata decat prin telefon.