Afla Detoate

Descoperire uimitoare în orașul cu una dintre minunile lumii antice: "Este vechi de 2000 de ani, dar nimeni nu știe ce se află în interior"

În orașul vechi, cu una dintre minunile lumii antice, Alexandria, o descoperire uimitoare avea să ridice semne de întrebare arheologilor. Ce se află în sarcofagul negru, uriaș, găsit într-o excavație din Egipt.

Cu dimensiuni remarcabile, înălțime de 185 de cm, lungime de 265 cm și lăţime de 165 de cm, este cel mai mare sarcofac găsit vreodată înAlexandria egipteană.

Cioplit în piatră neagră, artefactul a fost realizat în Epoca Elenistică, ce a luat sfârșit în anul 31 î.Hr., odată cu ocuparea Egiptului de către romani, notează sciencealert.com.

Unul dintre specialiștii egipteni în antichități susține că stratul de mortar între capac și corpul sarcofagului, păstrat intact, indică faptul că acesta nu a fost deschis de când a fost sigilat. Adică acum aproximativ 2000 de ani. Cum s-a făcut descoperirea? Pur întâmplător! Descoperirea neobișnuitului sarcofag confecționat din piatră neagră s-a produs întâmplător. Vreme de peste 2000 de ani, artefactul a stat, în uitare, sub stratul gros de pământ. Arheologii care au participat la lucrările de excavare au afirmat că este cel mai mare sarcofag de granit descoperit vreodată în Alexandria.

CITESTE SI  Oamenii de ştiinţă au descoperit ce calități în aspectul unui bărbat excită femeile – Concluzia lor te va surprinde!