Afla Detoate

Dacă pregătiți acest tort deosebit „Tablă de șah”, vă veți simți regina bucătăriei, și vă ia doar 30 de minute

Astăzi vă propunem să pregătiți un desert cu ciocolată și brânză dulce de vaci, care, pe lângă faptul că este delicios, are un aspect deosebit și nu necesită mult timp pentru preparare. Suntem siguri că invitații, care-l vor gusta, vă vor implora să le dezvăluiți secretul preparării lui.

Pentru aluat:

Pentru cremă:

Pentru glazură:

1.Pregătiți aluatul: puneți laptele, pudra de cacao, zahărul și untul într-o crăticioară. Așezați vasul pe foc până la dizolvarea completă și omogenizarea tuturor ingredientelor, amestecându-le continuu. Luați compoziția obținută de pe foc și lăsați-o să se răcească.

2.Apoi adăugați făina, praful de copt și ouăle. Amestecați cu telul sau mixerul pornit la viteză mică.

3.Transferați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de aluminiu, răspândindu-l uniform.

4.Coaceți-l timp de 25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Apoi scoateți-l din cuptor. Lăsați-l puțin să se răcească și scoateți-l din tavă. Lăsați-l să se răcească complet.

CITESTE SI  Secretul Ciorbei Radautene, spus chiar de o gospodina din Radauti

5.Pregătiți crema de brânză: bateți untul cu zahărul pudră și gălbenușurile de ouă.

6.Adăugați treptat brânza și smântâna. Mixați compoziția până la omogenizare.

7.Bateți albușurile, după care încorporați-le în compoziția de brânză. Adăugați extractul de vanilie și amestecați foarte bine. Dați crema obținută la frigider.

8.Tăiați pandișpanul de ciocolată în 10 fâșii regulate, cu lățimea egală.

9.Luați tava, în care ați copt pandișpanul și tapetați-o cu folie alimentară sau folie de aluminiu. Începeți să așezați fâșiile în ea, lăsând distanțe egale între ele.

10.Umpleți spațiile dintre fâșiile de pandișpan cu crema de brânză. Ca să realizați mai ușor acest pas, utilizați un pos cu dui sau o pungă simplă de plastic.

11.Așezați al doilea strat al prăjiturii: acoperiți fâșiile de cremă cu celelalte fâșii de pandișpan, umplând apoi spațiile dintre ele cu cremă de brânză.

CITESTE SI  Combinație de 3 ingrediente banale care ard grăsimi și în timp ce dormi! Este un MIRACOL!

12.Pregătiți glazura: topiți untul și ciocolata pe bain-marie. Ungeți suprafața prăjiturii cu glazura obținută și dați-o la frigider pentru 30 minute.

13.Dacă nu doriți să utilizați glazură, puteți pur și simplu să dați ciocolata prin răzătoare și să o presărați pe tort.

14.Apoi tăiați 8 fâșii de hârtie și așezați-le pe tort în calitate de model (ca în imaginea de mai jos). Presărați pătrățelele cu zahăr pudră. Gata!

Tortul este foarte apetisant! Puteți să-l pregătiți cu mai multe nivele: atunci „tabla de șah” va fi mult mai evidentă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursa: sanatateinbucate.com

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!