Afla Detoate

Cum să devii miliardar în șapte pași simpli

Din păcate, nu îţi trebuie doar o putere mare de muncă şi o determinare fără margini pentru a ajunge miliardar, deşi le putem nota şi pe acestea ca ingrediente destul de importante.

Foarte mulţi oameni muncesc extrem de mult, dar, din motive care nu ţin de ei, cum ar fi ghinionul, mediul greşit, circumstanţe nefericite, aceştia se chinuie să supravieţuiască. Determinarea şi munca sunt necesare, dar, da, acestea reprezintă cererile minime.

În timp ce mulţi oameni bogaţi – în special cei care şi-au mărit singuri averea – ar fi de acord cu ceea ce am afirmat mai sus, aceştia te vor sfătui să faci următoarele lucruri:

1. Ascultă-ţi instincul – trebuie să îţi găseşti nişa potrivită şi nu trebuie să încerci să copiezi ceea ce a funcţionat pentru alţi oameni. Concentrează-te pe ceea ce are nevoie lumea.

De exemplu, un tânăr care a încercat neîncetat să găsească un taxi în Paris, în 2008 şi nu a reuşit, s-a hotărât să fondeze conceptul de UberCab, şi să dezvolte şi o aplicaţie care să conecteze uşor clienţii şi şoferii.

Aplicaţia s-a lansat în San Francisco în 2010 şi acum este valabilă în aproape toate ţările lumii. Cei doi fondatori ai conceptului Uber – Travis Lalanick şi Garrett Câmp, deţin acum o valoare de aproximativ 5.3 miliarde de dolari.

2. Visează la maxim – ceea ce poţi să aduci lumii în care trăieşti este unic, va ajuta, va avea posibilitatea să schimbe vieţi şi să creeze locuri de muncă noi? Niciun miliardar nu a început o afacere pentru a avea succes la nivel mediu.

La vârsta de 19 ani, Bill Gates a fost cel care a recunoscut potenţialul calculatoarelor personale care vor ajunge să revoluţioneze afacerile, educaţia, comunicaţiile şi divertismentul dacă opratiile acestora vor putea fi efectuate de toată lumea. Tocmai asta a dus la fondarea Microsoft.

CITESTE SI  Vine o mini Eră Glaciară. "Ne aşteaptă 10 ani de iarnă"

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, a văzut un viitor în lumea cumpărăturilor online, mai ales cele care au preţuri acceptabile şi oferte nenumărate. Miliardarii au darul de a face realitate toate lucrurile la care visează. Fii şi tu unul dintre ei!

3. Trebuie să te dedici succesului în totalitate – uită de pasiune, succesul trebuie să fie obsesia ta, Mark Cuban, un miliardar tânăr ne sfătuieşte să nu începem o afacere dacă nu suntem total fascinaţi şi obsedaţi de ceea ce vrem să facem.

În timp ce acesta şi-a construit imperiul, timp de şapte ani a stat fără iubită, fără vacanţă şi nici măcar nu a apucat să citească o carte, pentru că era prea concentrat pe ceea ce voia să facă. Bill Gates nu şi-a luat nici măcar o zi liberă în timp ce construia Microsoft, la vârsta de 20 şi ceva de ani.

4. Nu trebuie să-ţi fie frică de eşec – trebuie să realizezi că este imposbil să evizi greşelile şi eşecurile, aşa că nu trebuie să te temi de ele – nici de cele a căror magnitudine te vor face să crezi că sunt spectaculoase şi umilitoare.

Primul magazin a lui Sam Walton a dat faliment. Platforma Apple Newton a fost un eşec colosal, dar asta a dus la dezvoltarea IPad-ului şi a IPhone-ului. James Dyson, inventatorul englez al revoluţionarului aspirator Dyson a creat 5127 de prototipuri în timp de 15 ani până să dezvolte un produs pe care să-l poată scoate pe piaţă.

CITESTE SI  Bărbatul mustră câinele vinovat, dar nu se aştepta la adorabilul "te rog să mă ierţi" de la final

5. Acordă atenţie detaliilor – unii dintre miliardari susţin că succesul este suma detaliilor. Steve Jobs, co-fondatorul Apple şi un vizionar recunoscut a fost extrem de faimos pentru atenţia la detalii, susţin asociaţii lui, pentru că nici cel mai mic detaliu nu trebuia trecut cu vederea.

Într-o zi, acesta l-a sunat pe unul dintre cei mai mari parteneri Google, pentru a-i spune că nu este mulţumit de culoarea din logo-ul Google care apare pe IPhone. La începutul companiile tind să dea faliment din cauza neatenţiei la detalii, nu pentru că antreprenorii nu au văzut imaginea de ansamblu.

6. Construieşte-ţi o echipă în care poţi să ai încredere – nicio persoană nu poate să ajungă miliardar de unul singur, toată lumea are nevoie de ajutor. Cei mai mulţi dintre miliardari au avut un partener de încredere, pe care s-au putut baza oricând.

Un om de bază serveşte întotdeauna şi nu se sfieşte în a critica atunci când ai nevoie cel mai tare. Dacă tu eşti cel care are ideea de bază, persoana respectivă ar trebui să se asigure că niciun detaliu nu este trecut cu vederea. Nu trebuie niciodată să îţi fie frică să lucrezi cu oameni mai deştepţi decât tine sau care au mai multe cunosținte decât ai tu.

7. Nu uita niciodată de client – inventează, inovează şi investeşte în produsele şi serviciile râle, ţine-ţi mereu clientul satisfăcut! În principiu, trebuie să vinzi ceva de care oamenii au nevoie şi totul este asigurat!

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });