Afla Detoate

Crează-ți o dispoziție bună și scapă de griji cu ajutorul acestor 10 citate ale neurofiziologului John Arden

John Arden – un neurofiziolog cu o experiență vastă ne explică cum putem să ne creăm o dispoziție bună, să scăpăm de anxietate și să simțim mai des emoții pozitive. Sfaturile sunt bazate pe ultimele realizări științifice și studii din domeniul medicinii.

Iată câteva citate din cărțile sale.

1. Dacă vei acorda mai multă atenție oportunităților, în loc de limite, vei reuși să-ți reconstruiești creierul. Atunci când te concentrezi pe oportunități, creierul în loc să folosească legăturile neurale obișnuite, care intensifică emoțiile negative, va crea noi legături între neuroni.

2. Evitarea situațiilor neplăcute nu este cea mai bună cale. Specialiștii recomandă să ne depășim fricile și să trecem prin aceste situații, astfel noi ne vom obișnui cu ele și vom simți cu timpul tot mai puțin disconfort și grijă din cauza lor.

3. Un efect similar se crează și în cazul durerii. Atunci când o acceptăm, pragul durerii devine tot mai ridicat și, respectiv, durerea resimțită următoarea dată va fi mai puțin simțită.

CITESTE SI  Anuntul sefului Protectiei Consumatorului: "Aceste vopsele de par trebuie retrase de urgenta de pe piata!"

4. Dacă omul are în mare parte o anumită dispoziție, aceasta îi formează perceperea tuturor situațiilor. Acesta este fundalul său emoțional și de el depinde ce conotație va avea tot ce se întâmplă în jurul său.

5. Cu cât mai des îți vei induce intenționat o anumită stare, de exemplu, calmul și speranța, cu atât va fi mai mare probabilitatea că aceasta va deveni o deprindere. Cu cât mai des are loc activarea neuronilor care răspund de starea respectivă, cu atât mai ușor va fi de indus această stare.

6. Mai multe studii recente au arătat că în hipocamp are loc formarea noilor neuroni, ceea ce anterior se considera imposibil. Descoperirea acestor neuroni noi, în această zonă a creierului, unde se acumulează ultimele informații, subliniază importanța antrenării memoriei.

CITESTE SI  Trandafirul unic în lume care înfloreşte la Arad. Îşi schimbă culoarea de trei ori

7. În stare de stres, o mare parte din energie este irosită pentru menținerea tensiunii musculare, de aceea persoana se simte slăbită și epuizată.

8. Dacă te plângi mereu de anumite eșecuri, asta te face nefericit nu doar pe tine și pe cei din jur, dar îți reduce și ținerea de minte, pentru că ești ocupat cu niște chestiuni inutile.

9. O părere negativă despre sine te lipsește de orice speranță și așteptare că ești în stare să faci față unei situații. Ea te programează din start la eșec, pentru că nu-ți oferă speranță.

10. Ambiția și curiozitatea joacă un rol important în ceea ce privește eficiența funcționării creierului. Dezvoltarea acestor două calități te va ajuta să capeți o atitudine plină de energie și dorință de viață.

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });