Afla Detoate

Coco Chanel: Elimină aceste 8 lucruri din viața ta și ea va deveni frumoasă

Se crede că cea mai bună metodă să-ți atingi scopul în viață este să capeți multe aptitudini. Totuși, uneori refuzul de la deprinderile vechi, care te dezorientau enorm, te poate ajuta mult mai redepe să-ți atingi acele scopuri.

Iată lucrurile pe care trebuie să le elimini din viața ta, pentru ca aceasta să devină mai frumoasă și mai de succes.

1. Încetează să-ți argumentezi acțiunile.

Dacă ai probleme, nu încerca să dai vina pe cei din jur. Trebuie să înțelegi că ești singurul responsabil de tot ceea ce se întâmplă în viața ta. Dacă începi să găsești o scuză pentru tot ce ai făcut greșit, atunci riști să deviezi de la scopul principal.

2. Elimină perfecționismul din viața ta.

Perfecționismul este greu de atins, de asta însăși tentativa de a face asta este inutilă. Nimeni nu este ideal, dar oricine poate face ceva, pentru a deveni puțin mai bun.

3. Încetează să-ți fie frică.

Mulți oameni se subapreciază. Ei tac, atunci când au ceva de spus. Ei nu riscă, fiindu-le frică să greșească. Acest comportament mereu va sta în calea dezvoltării propriului potențial. Elimină fricile din viața ta.

4. Elimină deprinderea de a controla totul.

Nu poți să controlezi totul. Această tentativă este inutilă. Nu te va ajuta să fii mai bun sau mai de succes, doar va atrage în viața ta mult stres.

5. Schimbă-ți părerea.

Mulți oameni își mențin aceeași părere toată viața, fără a încerca să cunoască mai multe. Trebuie să-ți dorești să cunoști mai mult, să capeți mai multă experiență și atunci neapărat vei reuși să ai o părere constructivă și corectă.

6. Elimină oamenii care-ți controlează viața. Încearcă să comunici mai mult cu oameni optimiști, care te vor susține și te vor ajuta să-ți realizezi scopurile. Oamenii cu energie negativă și cu scopuri meschine doar te vor trage în jos.

CITESTE SI  Romania cand va actiona? Polonia cere Germaniei 685 de miliarde de euro despăgubiri de război

7. Încetează să te bazezi numai pe noroc.

Sigur, șansa poate juca un rol important în viața ta, dar nu trebuie să aștepți ceva din nimic. Fă totul de unul singur, experimentează, acționează.

8. Încetează să spui tuturor „Da”, atunci când vrei să spui „Nu”.

Dacă ești mereu de acord, înseamnă că pierzi timpul, făcând ceea ce nu vrei să faci. Găsește în tine puterea să refuzi anumite lucruri.

Mi-a dat un milion de motive să plec, iar eu continuam să alerg după el…

Uneori dispărea din viața mea câteva săptămâni. Îmi trimitea mesaje din unul sau două cuvinte. Continua să-mi promită că ne vom întâlni, dar niciodată nu construia planuri reale cu mine.

Punea poze pe rețelele sociale cu alte fete. Flirta cu ele în prezența mea. Îmi acorda atenție numai atunci când îi era convenabil, în restul timpului, mă ignora.

Mi-a dat clar de înțeles că are control absolut asupra mea, dar am continuat să-l las să facă asta. L-am lăsat să se joace cu inima mea, pentru că speram că există o șansă, că se va răzgândi. Credeam că, dacă îi fac suficiente complimente, dacă îi scriu mai des, dacă mă implic mai mult în viața lui, atunci el îmi va răspunde la fel.

Dar nu a funcționat.

Prea mult timp i-am permis să mă trateze ca pe un gunoi. I-am permis să anuleze planurile noastre. L-am lăsat să mă umilească. L-am lăsat să vorbească despre celelalte fete cu care voia să doarmă. L-am lăsat să mă dezamăgească în toate modurile imaginabile. Niciodată nu-şi cerea scuze când îmi rănea sentimentele, dar nu-i spuneam nimic, pentru că am înțeles că strigătele și isteria mea doar îl îndepărtează de mine.

CITESTE SI  Cine a fost cu adevărat Burebista. Istoria "bărbatului get" care a jefuit jumătate din Europa şi a băgat spaima în romani

Eram încântată când făcea cel puțin un gest romantic: de exemplu, îmi trimitea un mesaj lung sau îmi aprecia pozele. Aceste gesturi mici îmi păreau atât de mari. Niciodată nu mi-am dat seama ce așteptări mici aveam de la el.

Nici măcar nu eram planul lui de rezervă. Eram la un nivel mai mai jos. Nu eram nimic pentru el.

Eram doar o cunoștință, evident îndrăgostită de el. O cunoștință cu care putea să vorbească din când în când, pentru că astfel îşi creștea respectul de sine. Trebuia să înțeleg că vorbeam doar atunci când eu inițiam conversația. Că îmi răspundea doar atunci când era beat sau când era singur.

Mi-a dat un milion de motive să plec, iar eu continuam să alerg după el… Eram destul de proastă să cred că dacă l-aş dori suficient de mult, el se va răzgândi. Credeam că îl pot convinge să se îndrăgostească de mine. Credeam că putem fi un cuplu bun.

Deși am inima complet zdrobită, mă bucur că n-am devenit niciodată un cuplu, pentru că el niciodată nu m-a tratat corect.

El era motivul pentru care mă uitat în oglindă și mă simțeam urâtă. Era motivul pentru care mă uitat în telefon și mă simțeam nedorită. El a fost motivul pentru care am petrecut atât de mult timp gândindu-mă că nu sunt destul de bună pentru el, în timp ce, de fapt, el nu a fost niciodată suficient de bun pentru mine.