Afla Detoate

Cel mai cotat psihiatru din SUA: 15 citate de excepție, care o să te ajute să relaționezi mai bine cu oamenii

Mark Goulston este psihiatru, specializat pe negocierile reușite. Cunoștințele sale în psihologie, despre persoanele predispuse la agresivitate, suicid și alte manifestări emoționale distructive, l-au ajutat să elaboreze metode de pregătire a negociatorilor – atât din domeniul business-ului, cât și din poliție sau forțele speciale.

Mark Goulston a fost în topul celor mai buni psihiatri din SUA în anii 2004, 2005 și 2009. Iată cele mai impresionante citate din cărțile sale.

1. Încrederea în sine se măsoară în funcție de cât de profund și sincer ești interesat de alții. Neîncrederea în sine se măsoară cu acele eforturi, pe care le depui atunci când vrei să-i impresionezi pe alții.

2. În interiorul fiecăruia, indiferent de statut, se află un om care vrea să fie simțit. Satisfă această necesitate și te vei transforma dintr-un necunoscut într-un aliat sau chiar un prieten.

3. Pentru a-l determina pe om să înțeleagă că este simțit, trebuie să te pui în locul lui, să-i accepți punctul de vedere. Dacă vei reuși asta, o să schimbi imediat dinamica relației voastre. În acest moment, în loc să ceri ceva de la el, tu te pui în pielea lui și asta contribuie la o cooperare și o comunicare mai eficientă.

4. Cei mai prosperi oameni sunt cei care nu au niciun fel de iluzii în raport cu sine.

CITESTE SI  S-a crucit când s-a dus dimineața la găini și a găsit într-un cuib 5 ouă uriașe! Curioasă, l-a luat pe unul dintre ele și l-a spart, dar nu se aștepta niciodată la ceea ce a urmat! Ce a ieșit din interior

5. Cu cât ești mai interesat, cu atât mai multă recunoștință vei primi ca răspuns și cu atât mai multă empatie va fi față de tine.

6. De aceea, pentru a fi interesant, uită de dorința de a părea interesant. Pur și simplu fii interesat. 7. De exemplu, dacă cineva îți povestește despre profesorul său de matematică de la universitate, care i-a marcat viața, și îți explică cum s-a întâmplat asta și de ce , în niciun caz nu începe să povestești despre profesorii tăi. Trebuie să continui aceeași temă cu întrebări de genul: „Sunt curios să aflu de ce ai decis să-ți faci studiile anume la această universitate?” sau „Mai ții legătura cu acest profesor?”

8. Întrebările subtile și oportune pot să schimbe semnificativ o relație.

9. Dacă te îndoiești înainte să spui „nu”, cel mai probabil ești un neurastenic. Dacă te temi cu adevărat să spui „nu”, atunci cel mai probabil ai de a face cu un om toxic. Dacă ție nimeni, niciodată nu-ți spune „nu”, înseamnă că tu ești o persoană toxică.

10. În majoritatea cazurilor persoanele deprimate cu care ești nevoit să comunici, vor ca tu să le alini sufletul, iar ceea ce trebuie să faci este să treci prin pereții care ei singuri i-au ridicat pentru a se proteja de necazuri și controlul dinafară.

CITESTE SI  Cel mai bogat primar din România: vilă de 1000 mp cu piscină interioară, ieșire la lac și fermă cu cai! "Noi îi spunem Casa Poporului"

11. Momentul-cheie în stabilirea contactelor cu oamenii este capacitatea ta de a fi persoana cu care poate fi stabilit un contact.

12. Nu poți în același timp să te împotrivești cuiva și să-l influențezi. Ideea este că chiar dacă dorim să-i facem cuiva un bine, el n-o să-l accepte cu forța. 13. Există o metodă rapidă pentru a recunoaște un om care suferă de o tulburare de personalitate și e foarte simplu s-o aplici la o întâlnire romantică sau la un interviu de angajare. Întreabă-l pe interlocutorul tău ce îl supăra, îl irita sau îl dezamăgea în trecut. Și încearcă să înțelegi pe cine îl credea vinovat. El spune ceva de genul „Îmi pare rău că am renunțat la artă” sau „ Am vrut să fiu pictor, dar nici părinții, nici prima soție nu m-au susținut.” Dacă persoana are o tulburare de personalitate ea o să-i acuze pe alții – de aceea ar fi mai bine să pui capăt relației.

14. Fericirea depinde foarte mult de modul cum reacționezi și percepi evenimentele și oamenii din jur. Este legat de faptul că oamenii, care percep lumea pozitiv sau negativ, reacționează la ea în același mod.

15. Secretul mișcării înainte este primul pas.