Afla Detoate

Care este cea mai murdară parte a corpului și cum o cureți

Deși ne vine greu să credem, buricul este, conform specialiștilor, cea mai murdară zonă de pe corpul nostru, din cauza acumulării în profunzime a microorganismelor, de la bacterii, celule moarte, transpirație, celule moarte, resturi textile etc.

Fiind adâncit în interior, dar având și o parte exterioară, buricul este un magnet pentru infecții, putând atrage până la 67 de tipuri de microbi, au arătat cercetările experților. Mai mult, pentru că majoritatea oamenilor nu știu să îl curețe corect, poți rămâne multă vreme cu infecții de care habar nu ai, întrucât este și cea mai neglijată zonă în timpul dușului.

În cazul în care te regăsești în acea categorie de persoane care nu șitu care este igiena corectă a buricului, îți prezentăm în cele ce urmează pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a putea curăța în profunzime acea zonă.

CITESTE SI  Aceste 10 adevăruri le-am înțeles prea târziu. Îi previn pe cei de 30 de ani

Persoanele care au buricul proeminent, sau convex, sunt mai norocoase, pentru că după un simplu duș partea respectivă se curăță de la sine.

În schimb, dacă ai ombilicul concav, adică în interior, atunci trebuie să ai mare grijă când îl cureți.

Cum procedezi? Înainte de a intra la duș înmoaie un tampon steril sau de vată în spirt și tapotează zona cu mare grijă. Pe o altă dischetă pune gel de duș și curăță delicat buricul, după care clătește foarte bine.

Când ai terminat, șterge zona ombilicală foarte bine cu un prosop din bumbac.

De asemenea, o dată pe săptămână trebuie să cureți zona cu un bețișor de urechi înmuiat în apă cu săpun. Mai poți folosi alcool sanitar sau pur și simplu apă, însă cel mai sigur este spirtul, pentru că are proprietăți antispetice și dezinfectante.

CITESTE SI  Are 85 de ani si e model. Iata ce sustine ca a ajutat-o sa se pastreze tanara