Afla Detoate

Bărbat eliberat din pușcărie, după 18 ani dupa ce s-a dovedit că era nevinovat. Iată prima sa declarație ca om liber

Un polonez, condamnat pentru viol și crimă, a fost eliberat după 18 ani petrecuți în închisoare pentru fapte pe care nu le-a comis.

In noaptea Anul Nou din 1996, adolescenta Malgorzata K. a fost violata si apoi omorâta, după ce a plecat de la clubul unde petrecuse Revelionul alături de prieteni. Cadavrul tinerei a fost descoperit in prima zi a anului 1997, pe o proprietate privata din apropierea clubului. Medicii legiști au stabilit ca aceasta a murit din cauza hipotermiei si a ranilor suferite. Trei ani mai tarziu, in anul 2000, Tomasz Komenda era închis pentru crima și viol, iar patru ani mai târziu, in 2004, el își afla sentința grea: 25 de ani de închisoare.

In luna iunie a anului trecut, procurorii au reușit sa dea de urma unui alt suspect. Acesta a fost reținut si urmează ca procesul sa stabilească dacă el este, cu adevarat, criminalul.

CITESTE SI  Aici se merită să trăiești! Orașul din România cu cel mai avantajos cost al vieții

Bărbatul a petrecut 18 ani în spatele gratiilor, fără să fie vinovat de fapta pentru care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare: violarea și uciderea adolescentei de 15 ani. Joi, instanța a decis să îl elibereze pe bărbat, după ce procurorii au ajuns la concluzia că acesta nu ar fi putut comite fapta de care era acuzat, scrie digi24.ro, citând TVN24.

Joi, bărbatul a părăsit centrul de detenție din Wrocław și a fost așteptat de întreaga familie, care se bucură pentru că, în sfârșit, s-a făcut dreptate. Copleșit de emoții, Komenda nu a făcut nicio declarație.

Bărbatul poate cere acum statului polonez despăgubiri în valoare de milioane de dolari pentru nedreptatea care i s-a făcut. În închisoare, Tomasz a povestit că a fost bătut, hărțuit și umilit de ceilalți deținuți, care l-au tratat ca pe un pedofil.

CITESTE SI  Ce se intampla in corpul tau daca mananci rosii in fiecare zi sau cel putin la doua zile? O sa-ti para rau ca nu ai facut asa pana acum

„Am încercat să mă sinucid de mai multe ori în închisoare, din cauza abuzurilor. Acum, după 18 ani, sunt extrem de fericit că pot îmbrățișa din nou o persoană pe care o iubesc enorm: mama. Sunt pregătit să fiu din nou liber. După 18 ani, am ajuns din nou de unde nu trebuia să plec niciodată: acasă. Sunt fericit”, a povestit Komenda. Afla mai multe pe digi24.ro

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });