Afla Detoate

Atunci cand ajutati, faceti-o din toata inima! O pilda frumoasa care ne va arata ce inseamna sa ajuti! Nu fa un bine, sa vada ceilalti ce ai facut si sa te felicite!

“Poți să trăiești o sută de ani, dacă renunți la toate acele lucruri care te fac să îți dorești să trăiești atât.” – Woody Allen

. Apropiati-va si cunoasteti-l cu adevarat pe cel caruia ii daruiti. De cele mai multe ori oamenii nu au nevoie de ajutorul nostru material propriu-zis. Oamenii au nevoie de cineva caruia sa ii pese cu adevarat de problemele lor, de cineva dispus sa ii cunoasca pe ei si problemele lor. Va invitam sa cititi o poveste inspirationala care a facut inconjurul internetului:

Povestea celor 3 bogati

A fost odata ca niciodata un sat care se confrunta cu o saracie lucie. Intr-o zi, trei barbati bogati si servitorii lor au pornit intr-o lunga calatorie pe o ruta comuna si in drumul lor au ajuns in acest sat sarac.

Vazand cat de saracacios este satul, toti cei 3 barbati s-au gandit sa ii ajute cumva pe cei care locuiau in el.

Primul barbat a luat tot aurul si argintul din carele sale si le-a impartit printre sateni. Le-a urat tot binele din lume si a plecat.

CITESTE SI  O pilda minunata despre iubire si daruire! Sa ajunga in sufletele tuturor!

Cel de-a doilea barbat vazand saracia si starea jalnica in care se afla intreg satul a decis sa ii ajute. Asa ca le-a dat toata mancarea si bautura pe care o cara dupa el gandindu-se ca banii nu ar fi de mare ajutor pentru sateni. S-a asigurat ca fiecare dintre sateni va primi o cantitate egala de mancare care le va ajunge pentru o perioada suficienta de timp. Apoi a plecat.

Cel de-al treilea barbat, dupa ce a vazut saracia satenilor, a inceput sa isi accelereze pasul si si sa mearga grabit prin sat fara sa se opreasca.

Ceilalti doi barbati l-au vazut de la distanta, comentand intre ei ca celui de-al treilea barbat bogat ii lipseau decenta si compasiunea si ca au facut bine ca i-au ajutat pe acei sateni.

Trei zile mai tarziu, cei doi bogati l-au intalnit pe cel de-al treilea bogat care nu calatorea in directia opusa. Era tot in graba, insa carul sau era acum plin de echipament de lucrat pamantul, unelte si saci cu seminte si boabe. Se indrepta catre satul oamenilor saraci pentru a-i ajuta.

CITESTE SI  Pilda omului zgarcit ajuns la poarta Raiului

Sunt unii oameni generosi care ofera doar pentru ca ceilalti sa vada cat de generosi sunt, insa in realitate nu vor sa stie nimic despre oamenii pe care i-au ajutat.

Exista insa si unii oameni care sunt generosi cu adevarat. Pentru ei nu conteaza ce ar putea gandi ceilalti in privinta lor. Nici nu daruiesc intr-un mod demonstrativ. In schimb, se ingrijoreaza si se gandesc la cele mai bune metode de a imbunatati viata celor pe care ii ajuta. Daruiesc lucruri mult mai pretioase decat banii: timpul lor, perspectivele lor si vietile lor.

Șapte sfaturi de viață.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!