Afla Detoate

Atenție mare în aceste zile – Dacă observați asta pe cer, intrați rapid în casă!

Un front atmosferic neobișnuit de puternic încărcat electrostatic, care generează multiple fulgere CU DESCĂRCARE LA SOL, ar putea ajunge si in Romania.Daca vedeti pe cer o acumulare rapida de nori (nu e neaparat sa ploua), incercati sa vă indreptati rapid spre casa.Daca deja apar tunete si fulgere, mersul pe strada devine un risc si e bine sa va adapostiti urgent: intr-un magazin, parcare subteran, la metrou, oriunde gasiti un adapost intr-o cladire sau un vehicul, nu sub un copac, sau in parc sau in spatii deschise.

Dacă sunteti la un eveniment in aer liber (concert, meci, etc), pleacati de acolo! Daca sunteti la serviciu si furtuna a inceput, mai ramaneti acolo cateva ore pana cand vedeti ca cerul se degaja de nori.

Din pacate cu totii avem cel putin un mobil la noi care ne transforma in tinte in orice secundaUn front atmosferic neobișnuit de puternic încărcat electrostatic, care generează multiple fulgere CU DESCĂRCARE LA SOL, va ajunge si in Romania.Acelasi front atmosferic se indreapta vertiginos spre Romania.

CITESTE SI  18 Citate nemaipomenite, pe care le poți găsi doar în cărțile lui Haruki Murakami

Nu trebuie să facem din asta o tragedie (aceste fenomene apar in fiecare an) insa de aceasta data va fi ceva mai intens si mai periculos decat ne-am obisnuit.

Va recomand să fiti mai precauti in aceste zile. Daca vedeti pe cer o acumulare rapida de nori (nu e neaparat sa ploua), incercati sa vă indreptati rapid spre casa.

Daca deja apar tunete si fulgere, mersul pe strada devine un risc si e bine sa va adapostiti urgent: intr-un magazin, parcare subteran, la metrou, oriunde gasiti un adapost intr-o cladire sau un vehicul, nu sub un copac, sau in parc sau in spatii deschise. Dacă sunteti la un eveniment in aer liber (concert, meci, etc), pleacati de acolo! Daca sunteti la serivciu si furtuna a inceput, mai ramaneti acolo cateva ore pana cand vedeti ca cerul se degaja de nori. Din pacate cu totii avem cel putin un mobil la noi care ne transforma in tinte in orice secundaUrmariti prognozele pentru a sti la ce ora incep furtunile. Pentru cei care au smarthone exista mai multe aplicații (una din ele se cheamă chiar simplu ”Weather”) care vă arată vremea pe ore. Evitati pe cat posibil acele ore. Sursa: infoalert.ro

CITESTE SI  Peisaje de poveste – Țara noastră ascunde trei locuri mai puțin cunoscute, dar unice în lume!

Tine-ti familia si prietenii informati!