Afla Detoate

Apariția cancerului este favorizată de 5 factori majori, pe care i-am putea evita ușor dacă i-am cunoaște

Cancerul este o afecţiune caracterizată prin înmulţirea necontrolată a unor celule ale organismului şi răspândirea acestora în tot corpul, prin intermediul limfei şi al sângelui.

Această boală se declanşează atunci când apare o mutaţie a unei gene reglatoare a unei celule. Între o luptă pierdută și una câștigată poate sta doar o secundă.

Înaintarea în vârstă creşte şi riscul de a dezvolta o formă de cancer, iar dacă în familie a existat un caz cu un astfel de diagnostic, atunci riscul creşte. Este ştiut faptul că moştenirea genetică de la părinţi la copii poate să crească riscul de cancer mamar sau genital.

Dincolo de genele moştenite, cercetările au indicat faptul că stilul nostru de viaţă, alimentaţia, produsele cosmetice pe care le folosim, mediul în care trăim pot favoriza apariţia unor tumori maligne.

Iată care sunt factorii care pot activa celulele canceroase: Sedentarismul şi traiul într-un mediu poluant pot altera codul genetic pe parcursul vieţii.

Astfel, atât fumătorii, cât şi nefumătorii care inhalează aerul poluat, pot dezvolta un cancer pulmonar. De asemenea, studiile au arătat că mişcarea joacă un rol foarte imporant pentru sănătatea noastră.

Cosmeticele pe care le folosim devin şi ele elemente nocive pentru organismul nostru atunci când au foarte mulţi agenţi de conservare şi coloranţi.

CITESTE SI  Anunt dramatic făcut de actorul Florin Zamfirescu: "Nu știu cât mai am de trăit…"

În acest caz, este indicat să folosim produse cosmetice certificate Bio, pentru că acestea hidratează pielea cu substanţe naturale.

În ultimii ani, razele solare au devenit tot mai agresive, iar numărul persoanelor care au făcut cancer de piele s-a înmulţit.

Potrivit studiilor, radiaţiile ultraviolete pătrund în piele şi pot modifica adn-ul uman. Cele mai predispuse persoane la cancer de piele sunt cele care au un ten deschis şi multe aluniţe.

În cazul lor, medicii dermatologi recomandă să fie efectuate controale în mod regulat, dar şi să folosească zilnic creme cu factor ridicat de protecţie.

De asemenea, pe lista factorilor declanşatori la cancerul de piele se află şi solarul.

În cazul persoanelor care au noduli mamari, nu se recomandă să facă foarte des investigaţii imagistice, precum radiografii, tomografii, mamografii, pentru că acestea pot creşte riscul de cancer.

Potrivit medicilor, riscul ca organismul să declanşeze un cancer este determinat de doza de radiaţii la care este expus.

Este bine de ştiut că aceste radiaţii se acumulează în corp, de aceea chiar dacă o radiografie se face la minimum 6 luni de la ultima investigaţie pericolul nu este mai mic.

CITESTE SI  Confesiunile unui corporatist care şi-a distrus tinereţea muncind: "Mai bine îţi plângi anii pierduţi în Mercedes decât sărăcia pe bicicletă"

Aparatele electrocasnice pe care le folosim în casa noastră ne pot şi ele iradia.

Practic, orice tip de dispozitiv electic poate să emită unde electromagnetice cu un potenţial cancericen, atunci când este lăsat în priză.

În topul aparatelor cu factor de risc se află: cuptorul cu microunde, computerul, laptopul, televizorul.

Astfel, recomandările noastre sunt următoarele: 1.Faceţi cât mai des mişcare. Mergeţi în parc, la munte, în spaţii deschise. Respiraţi aer curat şi menţineţi-vă în formă! 2.Renunţaţi la tutun şi obiceiuri nesănătoase! Încercaţi să consumaţi fructe şi legume crude cumpărate de la producători, sucuri naturale, produse alimentare certificate Bio.

3.Evitaţi produsele cosmetice cu termen foarte mare de valabilitate. De regulă, acestea conţin foarte mulţi agenţi de conservare care sunt nocivi pentru organism.

4.Nu vă expuneţi la soare în intervalul orar 11.00-16.00, pentru că atunci radiaţiile solare sunt foarte puternice. Folosiţi mereu o cremă cu factor de protecţie ridicat!

5.După ce folosiţi un aparat electrocasnic, nu îl lăsaţi în priză!