Afla Detoate

Ai nevoie să știi asta: cum purifici aerul din încăpere. Este mai toxic decât credeai

Deși ne plângem de o ecologie proastă, aerul din casa noastră poate fi de 5 ori mai murdar și de 10 ori mai toxic decât cel din stradă. Iată de ce se întâmplă asta:

1.Praful

Timp de un an, pe un metru pătrat se poate aduna 8 g de praf. Fibre textile, celule moarte de piele, bacterii și murdărie din exterior se adună în casele noastre.

Cum procedezi?

Dă cu aspiratorul de 2 ori pe săptămână nu doar podeaua, dar și mobila moale, șterge praful, spală draperiile. Dacă ești alergic la praf, va fi nevoie de măsuri radicale: înlocuiește perdelele cu jaluzele, renunță la covoare, pune cărțile într-un dulap închis și aruncă toate jucăriile de pluș.

CITESTE SI  Au găsit un tren nazist din Al II-lea Război Mondial. Au urcat la bord și n-au mai coborât… "300, Dumnezeule!" Ce au pățit e de necrezut

2. Aburii de la bucătărie

Atunci când gazul arde, se elimină foarte multe substanțe dăunătoare, inclusiv cancerigene. Iar în timpul preparării bucatelor se elimină toxine precum formaldehida sau amoniacul.

Cum procedezi?

Aerisește bucătăria, instalează o hotă, înlocuiește plita de gaz cu una electrică.

3. Mucegaiul

Mucegai există oriunde, dar în special în camera de baie, unde umiditatea este ridicată și e întuneric. Acesta poate provoca probleme serioase de sănătate precum astma. Cum procedezi?

Te asiguri că sistemul de ventilare funcționează bine, menține în apartament umiditatea maximă de 40%, spală perdeaua de la duș și nu usca rufele în casă.

4. Fumul de țigară

CITESTE SI  Dezvăluirile fetiţei din "Titanic" după 20 de ani: cum era Leonardo DiCaprio în spatele camerelor şi ce scene au fost tăiate la montaj

Unele studii au demonstrat că fumatul pasiv e mult mai dăunător decât cel activ. Fumul de țigară se îmbibă în haine, mobilă, draperii, covoare, respectiv, toți membrii familiei își riscă sănătatea.

Cum procedezi?

Nu fuma în casă, aerisește camera, spală și curăță textilele, cumpără-ți un purificator de aer. Sau cel mai bine – renunță la fumat!

5. Animalele de companie

Puful de la animale rămâne peste tot și poate provoca alergie.

Cum procedezi? Piaptănă-le blana, mai ales când năpârlesc. Mergi cu ele la salon pentru o procedură specială, care previne căderea pufului.