Afla Detoate

A salvat-o de la moarte din lagărul de la Auschwitz, apoi s-au îndrăgostit pe loc. Au fost fericiți o perioadă, dar apoi el a fugit… iar ea a rămas singură pe lume, fără familie: uite ce s-a întâmplat cu ei, după luni de zile!

În vara lui 1944, Edit Shtayner a petrecut patru luni în lagărul de la Auschwitz și a fost salvată de soldații britanici într-un moment în care se făcea schimb de prizonieri.

Evreii din Ungaria s-au alăturat echipei de lucru în cadrul lagărului de concentrare. Restul familiei lui Edit, a murit în camerele de gazare. După cucerirea lagărului de către trupele sovietice, toți prizonierii au fost duși la Bergen-Belsen, unde au fost salvați de către saldații marinei.

John Makkey a fost și el un prizonier de război. El a fugit dintr-un lagăr de prizonieri de război din Italia, îmbrăcat în uniforma soldaților italieni.

Și după 18 luni de călătorie, el nu a încetat să participe în lupte. Chiar a fost membrul echipei ce a participat la salvarea lui Edit și a tovarășilor ei.

CITESTE SI  11 motive pentru care e bine să fii român în străinătate. "Dacă erai chinez sau indian, ai fi măsurat în kilometri cozile la ambasadă"

Odată ce au ajuns la o distanță sigură, au început să sărbătorească eliberarea. În timpul petrecerii, Edit și John și-au întâlnit privirile. John a rugat un prieten să meargă să o întrebe pe Edit dacă este de acord să danseze cu el. Edit a răspuns că va dansa doar în cazul în care John însuși o va invita.

Totul a decurs perfect. În final, cuplul s-a stabilit în Scoția și au avut nunta în iulie 1946. Îndrăgostiții sunt acum părinți a doi copii, șase nepoți și cinci strănepoți. Fiind pensionari, au în gestiune un mic hotel în Scoția.

Recent, ei s-au mutat recent la un azil de bătrâni din Broughty Ferry, Dundee. John a împlinit 96 de ani, iar Edit 92 de ani.

CITESTE SI  Un medic chirurg renumit dezvaluie reteta longevitatii – Ce dieta recomanda pentru curatarea organismului

„Ei în continuare se iubesc și își poartă unul altuia de grijă”, a spus asistenta de la casa de bătrâni, Pamela Shaw.

Nicio poveste nu m-a impresionat atât de mult precum aceasta!