Afla Detoate

6 motive pentru care te trezești în mijlocul nopții

Ți se întâmplă des să te trezești în toiul nopții și să nu mai poți adormi înapoi. Te-ai întrebat vreodată care sunt cauzele? Dacă nu sunt coșmarurile, atunci iată 6 motive, pe care nu le știai că pot declanșa treziri în timpul nopții.

1. Pielea

Da, sună foarte straniu, dar este cât se poate de adevărat. Dacă pielea este sensibilă, cearșeafurile o pot irita și mai mult și apare mâncărimea. Eczemele pot pune în pericol calitatea somnului. Specialiștii în domeniu susțin că eczemele pot provoca modificări ale sistemului imunitar și inflamații care împiedică somnul.

2. Picioare inflamate

Potrivit Fundației Naționale a Somnului din America, majoritatea celor care suferă de tulburări în timpul somnului au infecții ale picioarelor. Acestea pot fi grave, dar și o simplă durere în această zonă este suficientă pentru a modifica calitatea somnului.

Pacienții cu sindromul picioarelor obosite au dificultăți de a dormi, deoarece simptomele lor tind să se agraveze în timpul noapții, declară William Ondo.

3. Este prea cald

Un somn liniștit și o temperatură normală în dormitor sunt lucruri interdependente. Dacă vrei să adormi ușor trebuie să păstrezi o temperatură optimă pentru corp, dacă este prea cald, atunci cel mai probabil o să vă treziți în timpul nopții. Se recomandă ca în dormitor să fie mai rece, decât în alte odăi.

CITESTE SI  Cea mai bună poziție de dormit, pentru un somn odihnitor. Ce spune un specialist în medicina somnului…

Specialiștii susțin că 18 grade celsius sunt perfecte pentru un somn odihnitor. Totuși, toți oamenii sunt individuali și diferitele setări afectează oamenii în mod diferit, așa că găsiți o temperatură care este cea mai bună pentru dumneavoastră.

4. Salteaua este prea tare

Pete Bils, vicepreședintele revistei de șiință și cercetare a somnului Sleep Number, spune că: este un mit precum o saltea mai fermă și un somn mai bun merg mână în mână. O saltea trebuie să fie comodă pentru corp și să mențină o aliniere adecvată a capului, a gâtului și umerilor.

Saltelele care sunt prea ferme creează puncte de presiune ridicată în zona șoldurilor și umerilor și sunt un suport slab în partea inferioară a spatelui. Majoritatea oamenilor așteaptă prea mult timp să-și înlocuiască salteaua. Nu uitați că un somn odihnitor înseamnă mai multă energie a doua zi!

5. Aveți apnee în somn (poate nici măcar nu știți)

Dacă vă treziți adesea pe parcursul nopții, este posibil să aveți simptome de apnee obstructivă în somn. Această afecțiune implică, de obicei, sforăitul puternic, adesea cuplat cu momente de pauze ale respirație în timpul somnului.

CITESTE SI  Uită de aceste 10 stereotipuri despre modul sănătos de viață. Îți fac mai mult rău decât bine

În consecință vă treziți des în timpul nopții. Vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă bănuiți că aveți apnee (oprire temporară a respirației cu retenție de aer). Dacă aveți doar o problemă cu sforăitul, de asemenea, este indicat să faceți o vizită la medic.

6. Stresul

Acest lucru nu este chiar surprinzător, dar stresul este un factor atât de important pentru insomnie, încât merită inclus. Dacă sunteți în mod constant îngrijorat, fie în privința serviciului, finanțelor, familiei, sau poate un eveniment important (chiar și evenimentele fericite pot aduce stres), sunt șanse mari să aveți tulburări în timpul somnului.

Pentru a reduce stresul, încercați să faceți exerciții fizice regulate – chiar și o plimbare de 10 minute în timpul prânzului sau după cină vă pot ajuta. Puteți picura ulei de levănțică pe pernă – este un sedativ natural cunoscut care poate liniști și conferi un somn odihnitor.

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });