Afla Detoate

14 citate, care îți vor da fiori: Ernest Hemingway definește perfect iubirea și femeile

Despre Hemingway se spunea că este capabil să se însoare cu fiecare femeie de care este îndrăgostit. Ei bine, nu a fost chiar așa, el s-a căsătorit doar de 4 ori, dar se îndrăgostea neîntrerupt. Iată ce spunea el despre muzele și soțiile sale:

1. În lumea asta există atât de multe femei cu care poți să te culci și atât de puține cu care poți să vorbești.

2. Lasă ea să mă creadă mai bun decât sunt și eu voi deveni mai bun.

3. Dacă iubești cu adevărat pe cineva, n-o să scapi niciodată definitiv de această dragoste.

4. Pot uita unul de altul doar iubiții, care nu s-au iubit suficient de tare pentru a se urî reciproc.

5. Nicio victorie în viață nu poate eclipsa o înfrângere în dragoste.

CITESTE SI  Dosar penal pe numele ministrului muncii Lia Olguța Vasilescu

6. O femeie poate fi pierdută la fel ca un batalion: din cauza unei erori în calcule, a unui ordin, imposibil de executat, sau din cauza unor condiții extrem de grele. Și încă din cauza propriei bădărănii.

7. Să iubești două femei în același timp, să iubești cu adevărat – este cel mai strașnic și distrugător lucru, care i se poate întâmpla unui bărbat.

8. Bărbații întotdeauna vor o femeie nouă: pe cea mai tânără sau mai matură sau pe cea, de care n-a mai avut. Dacă ești brunetă ei vor o blondă, iar dacă ești blondă ei vor o roșcată. Așa sunt ei creați și nu puteți să-i învinuiți pentru asta. Ei au nevoie de o droaie de soții, dar e foarte greu pentru o singură femeie – să fie o droaie de femei.

CITESTE SI  Dezastru! Cât de poluat este Lacul Bicaz după ploile din ultima perioadă. Tone de plastic pe luciul apei

9. Dacă doi se iubesc unul pe altul, asta nu se termină cu bine. 10. Uneori bărbatul vrea să fie singur și femeia vrea să fie singură și fiecare dintre ei se simte rănit să simtă asta, dacă se iubesc unul pe altul.

11. Este atât de bine să prietenești cu femeile. Foarte bine. Întâi de toate trebuie să te îndrăgostești de femeie pentru a avea o bază sigură pentru prietenie.

12. Ce-i încurcă unui scriitor? Băutura, femeile, banii și ambiția. Dar și lipsa băuturii, femeilor, banilor și ambiției.

13. „Iubire” este un cuvânt vechi. Fiecare investește în el ceea ce poate.

14. Acum tu ești și eu. Tu ești tot ce va rămâne de la mine.