Afla Detoate

116 schelete umane, descoperite. Obiceiul inexplicabil practicat acum 4.500 de ani

Istoricii au descoperit 116 schelete umane cu o vechime estimata la aproximativ 4.500 de ani.

Arheologii chinezi studiaza un obicei de extragere a dintilor identificat la ramasite umane excavate dintr-un mormant vechi de 4.500 de ani, descoperit in provincia Sichuan din sud-vestul Chinei. Oasele sunt bine conservate, deoarece au fost gasite scufundate intr-o zona din subteran inundata si nu au fost expuse la influenta aerului, a explicat Liu Xiangyu, care a condus lucrarile de excavare.

Arheologii au descoperit ca in cazul a peste o duzina dintre schelete dintii din fata fusesera extrasi.

„Obiceiul extragerii dentare ramane un mister. Unii experti sustin ca ar putea fi vorba despre un ritual religios sau despre o ceremonie pentru a sarbatorirea atingerii maturitatii”, a spus Liu. Dovezi similare au fost observate si la alte schelete descoperite in situl cu relicve culturale Dawenkou din provincia Shandong din estul Chinei, datate in jurul perioadei 4.300 i.Hr. – 3.500 i.Hr. „Obiceiul ar fi putut fi transferat in zona Gaoshan din regiunea Shandong din est”, a declarat Liu.

CITESTE SI  Confiscarea averilor și detenția pe viață pentru corupți, o lege ce ar putea salva România?

Expertii urmeaza sa efectueze teste ADN pe oasele descoperite, pentru a afla mai multe despre stramosii acestora. Concluziile vor face lumina in ceea ce priveste originea vechii civilizatii Shu din Sichuan.

Oamenii de stiinta cred ca in zona actualului sit Gaoshan a existat o asezare neolitic.

Altii mai citesc si.. (sc_adv_out = window.sc_adv_out || []).push({ id : „553883”, domain : „n.ads3-adnow.com” });