Afla Detoate

10 Reguli de aur pe care toti oamenii trebuie sa le stie in viata.

“Nu e momentul să te gândești la ceea ce nu ai. Gândește-te la ceea ce poți face cu ceea ce ai.” – Ernest Hemingway.

Am învăţat în lumea în care trăim că atunci când cineva are, este sau face ceva ce noi ne dorim să fim, să avem şi să facem (lucruri pe care nu am reuşit să le creăm pentru noi), să vedem acea persoană ca pe un competitor al nostru, sau chiar ca pe un inamic al nostru.

Iata care sunt cele 10 reguli de aur:

1. Rugaciunea nu este “o roata de rezerva” pe care sa o folosesti atunci cand esti in necaz, ci “un volan” care te directioneaza pe calea cea dreapta pe tot parcursul vietii.

2. De ce parbrizul din fata al masinii este atat de mare si oglinda retrovizoare atat de mica? Pentru ca trecutul nostru nu este la fel de important ca si viitorul. Asa ca, priveste inainte si mergi tot timpul mai departe.

3. Prietenia este ca o carte. Este nevoie de cateva secunde pentru a o arde, insa ai nevoie de ani intregi pentru a o scrie.

CITESTE SI  Viata nu te intreaba ce ai facut bun sau rau si, de multe ori, te rasplateste cu rau pentru faptele tale bune...

4. Toate lucrurile in viata sunt temporare. In cazul in care merge bine, bucura-te, ele nu vor dura pentru totdeauna. In cazul in care merge rau, nu-ti face griji, vor veni si zile mai bune.

5. Prietenii vechi sunt Aur! Prietenii noi sunt Diamante! Daca iti iei un diamant, nu uita niciodata aurul. Pentru ca.. pentru a mentine un diamant vei avea intotdeauna nevoie de o baza de aur.

6. De multe ori, atunci cand ne pierdem speranta si credem ca acest lucru este sfarsitul, Dumnezeu zambeste de sus si ne spune: “Stai linistit, este doar o curba a vietii, nu sfarsitul!”
7. Cand Dumnezeu Rezulva problemele tale, ai incredere in abilitatile sale; atunci cand Dumnezeu nu iti rezolva problemele, nu este pentru ca nu vrea, ci pentru ca are incredere in abilitatile tale.

8. O persoana fara vedere l-a intrebat pe Sfantul Anton: “Poate fi ceva mai rau decat a iti pierde vederea?”. El a raspuns: “Da, a te pierde pe tine insuti.”

9. Cand te rogi pentru altii, Dumnezeu te asculta si ii binecuvanteaza. Uneori, cand esti in siguranta si esti fericit, aminteste-ti ca cineva s-a rugat pentru tine.

CITESTE SI  Petrecand mai mult timp in singuratate, vei ajunge sa te iubesti mai mult, sa te cunosti mai bine

10. Ingrijorarea nu te scapa de problemele de maine, ci iti rapeste pacea de azi.

Avem darul minunat al ALEGERII. Putem alege separare, competiţie, distrugere de posibilităţi sau putem alege includere, contribuţie, posibilităţi mai mari pentru noi şi pentru toţi cei din jur. Ce vrei tu să alegi şi să contribui vieţii tale şi lumii? Adevăr?!

„Iertând altora, vouă înșivă dați iertare!” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Începe vremea postului în care sufletele noastre vor parcurge împreună cu Hristos Drumul Crucii spre Înviere. Să dobândim foamea și setea după Dumnezeu și cu acestea călătorind să ne învrednicim de bucuria Ospățului cu Pâinea Vieții și Apa cea vie, pentru mântuirea noastră.

Vă doresc tuturor un post cu mult folos duhovnicesc, iar călătoria spre Acasă să ne fie cu bucurie sfântă, având grijă de liniştea sufletului, pacea minţii, paza gurii şi sporire în Iubire nefăţarnică faţă de aproapele!

Iertaţi-mă, Vă iert şi Dumnezeu să ne ierte pe toţi! Doamne ajută!