Afla Detoate

10 nume de femei despre care se spune că aduc succes

Creierul uman functioneaza pe principiul asocierii: asociaza cuvinte cu imagini, nume cu persoane, locuri cu activitati sau evenimente, pentru ca, pur si simplu, asa este obisnuit, iar aceasta tendinta este naturala.

Pe baza acestor asocieri, creierul ne transmite perceptii si interpretari ale obiectelor si persoanelor din jurul nostru.

Asa se intampla si cazul numelor: unele studii sugereaza ca oamenii tind sa prezica succesul unei persoane in functie de numele pe care-l poarta, pe care-l asociaza cu vedete, personalitati sau chiar cu diverse stereotipuri. Unii cred ca numele are o influenta covarsitoare asupra dezvoltarii personalitatii si ca poate chiar influenta destinul cuiva.

Chiar daca nu exista nume care sa garanteze succesul, cu siguranta exista nume populare, nume cu rezonanta placuta, nume asociate cu imagini sau evenimente pozitive si persoane de succes.

Va prezentam, in ordine alfabetica, 10 nume romanesti de fete, dintre cele mai populare, care sunt purtate cu mandrie de catre femei de succes din trecutul si prezentul Romaniei.

CITESTE SI  Un astronaut NASA s-a întors pe Pământ cu ADN-ul modificat. Ce a cauzat această anomalie

Pe care dintre numele de mai jos ai fi tentata sa il asociezi cu succesul? Daca ai alte propuneri, lasa-ne un comentariu mai jos!

1. Alexandra [greaca] – “alexo” – “a proteja, a apara” si “andros” – “barbat” Romance de succes cu numele Alexandra: Alexandra Stan (cantareata), Alexandra Ungureanu (cantareata), Alexandra Maria Lara (actrita), Alexandra Marinescu (gimnasta), Alexandra Dulgheru (jucatoare de tenis)

2. Ana [ebraica] – “hanan” -a avea mila, a binevoi Romance de succes cu numele Ana: Ana Blandiana (poeta), Ana Aslan (medic si academician), Ana Maria Branza (scrima)

3. Andreea [greaca] – “andreia” – “barbat”, “curaj” Romance de succes cu numele Andreea: Andreea Esca, Andreea Raicu, Andreea Marin Banica, Andreea Raducan (gimnastica) 4. Carmen [ebraica] – gradina Romance de succes cu numele Carmen: Carmen Tanase, Carmen Stanescu, Carmen Maria Carneci, Carmen Hanganu

CITESTE SI  Obiceiuri care deosebesc o persoană inteligentă de o persoană cu un IQ scăzut.

Citeste si: Cum sa alegi numele perfect pentru copilul tau. 7 reguli de baza

5. Cristina [latina] – urmasul lui Hristos Romance de succes cu numele Cristina: Cristina Neagu, Cristina Varzaru

6. Elena [greaca] – raza de soare Romance de succes cu numele Elena: Elena Farago, Elena Carstea, Elena Gheorghe

7. Iulia [latina] – descendentul zeului Jupiter Romance de succes cu numele Iulia: Iulia Hasdeu, Iulia Vantur

8. Maria [ebraica] – miryam = copil dorit Romance de succes cu numele Maria: Maria Tanase, Maria Lataretu, Maria Popistasu, Maria Ciobanu, Maria Dinulescu

9. Mihaela [ebraica] – cine se aseamana cu Iehova? Romance de succes cu numele Mihaela: Mihaela Runceanu, Mihaela Melinte, Mihaela Miroiu, Mihaela Radulescu 10. Nadia [rusa] – nadejda=speranta Romance de succes cu numele Nadia: Nadia Comaneci