Afla Detoate

10 motive interesante pentru care ar trebui sa oferim imbratisari mai des

Trimite si celorlalti

Un citat foarte vechi spune ca „Imbratisarile au fost inventate pentru a arata oamenilor ca ii iubesti fara sa spui nimic.”

Potrivit oamenilor de stiinta, imbratisarile nu doar ca iti pun zambetul pe buze si te fac sa te simti mai bine, insa au si foarte multe efecte pozitive asupra mintii si corpului. Iata 10 motive frumoase pentru care ar trebui sa oferim imbratisari mai des:

1. Imbratisarile ajuta la intarirea sitemului imunitar
Imbratisarile care dureaza 20 de secunde sau chiar mai mult au un efect terapeutic care ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor.

2. Imbratisarile ne fac sa ne gandim mai putin la mancare
Cine credea ca o imbratisare te poate ajuta sa ramai in forma? Imbratisarile transmit sprijin si empatie. Acest lucru ne face sa ne simtim iubiti si ne ajuta sa suprimam dorinta de a umple goliciunea emotionala cu alimente gustoase, dar nesanatoase.

CITESTE SI  Aceasta ar trebui să fie legea ta de bază. Iubește-te.

3. Imbratisarile incetinesc procesul de imbatranire
Prin reducerea nivelului de stres si combaterea proceselor inflamatorii, imbratisarea face ca mecanismele naturale de imbatranire din corpul nostru „sa curga” intr-un ritm mai lent.

4. Imbratisarile ne ajuta sa ramanem agili si cresc vitalitatea corpului
Imbratisarile imbunatatesc dispozitia noastra si ne ajuta sa ne reincarcam bateriile pentru o zi fructuoasa si aglomerata.

5. Imbratisarile ne ajuta sa facem fata cu brio in circumstante dificile

Incarcate cu energie pozitiva, trupurile si mintile noastre depasesc dificultatile pe care le intampinam de-a lungul zilei si gasesc o cale de iesire din cele mai grele situatii.

6. Imbratisarile ne aduc fericirea
O imbratisare semnaleaza ca organismul sa secrete oxitocina, hormonul responsabil cu bucuria, emotia pozitiva si fericirea.

7. Imbratisarile ne ajuta sa luptam impotriva depresiei
Imbratisarile nu doar ca reduc hormonul stresului, insa creste si secretia de serotonina, asociata cu starea de bine si cu sentimentul de fericirea. Toate acestea servesc la calmarea sistemului nostru nervos.

CITESTE SI  18 fotografi care au avut noroc, iar fotografiile lor vorbesc mai tare decât cuvintele

8. Imbratisarile au un efect calmant asupra sistemului nostru nervos
Actul de imbratisare are o influenta frumoasa nu doar asupra inimii, ci si asupra sistemului nostru nervos. Prin imbratisare nervii nostri se relaxeaza, eliminand astfel stresul si tensiunea acumulata.

9. Imbratisarile cresc stima de sine
Imbratisarile ne fac sa ne simtim in siguranta. Ne fac sa fim mai putin susceptibili de temeri si de nesiguranta.

10. Imbratisarile ne ajuta sa exprimam lucruri care nu pot fi puse in cuvinte
Imbratisarea este o modalitate universala de a iti exprima grija, dragostea, iubirea si sprijinul pentru cei dragi indiferent de limba pe care o vorbesti.